Duspara s “Cestar” d.o.o.

1384 0

Dakle, od 2012. do 2015. godine, brodske ceste i staze održavati će Cestar d.o.o., ako se nešto nepredviđeno, u međuvremenu, ne dogodi.

 

SLAVONSKI BROD – Temeljem Odluke o izboru izvoditelja za obavljanje komunalnih djelatnosti održavanja nerazvrstanih cesta i pješačkih staza na području grada Slavonskog Broda, koju je Gradsko vijeće donijelo na svojoj 19. sjednici održanoj 28. prosinca 2011. godine, danas u 13 sati, u brodskoj Gradskoj upravi, gradonačelnik Mirko Duspara u ime naručitelja i direktor Cestar d.o.o. Renato Samardžić u ime izvršitelj, potpisali su ‘okvirni’ i ‘godišnji’ Ugovor o održavanju lokalnih cesta i staza na području grada Slavonskog Broda za naredne četiri godine.

 

‘Tresla se brda rodio se miš’. Ne samo da nije došlo do spektakularnog obrata uzrokovanog ‘kazanica’ prosvjedima, koje je ovih dana organizirala obitelj Opačak u ime njihovih tvrtki, koje su se također natjecale za ovaj posao, nego je potpisan Ugovor s, bezmalo, istim parametrima koji su vrijedili za ova dva ugovaratelja u prethodne dvije godine.

 

Tražeći od Renata Samardžića neka komentira zbivanja koja su prethodila ovom činu potpisivanja ugovora, dobili smo sljedći odgovor:

 

– Prosvjede vodstva i djelatnika PZC-a ne želim komentirati, a što se tiče upravo potpisanog ugovora s Gradom, želim istaći tri činjenice:

Prvo. Tvrtke Cestar i PZC, kao Zajednica ponuditelja, natjecale su se 2010. za dobivanje posla na održavanju županijskih cesta 2011. godine. Posao smo ugovorili na način da je svaka tvrtka dobila 50% cesta za održavanje.

Drugo. ‘Cestar’ je ove godine Gradu Slavonskom Brodu ponudio održavanje njihovih cesta za 6%, a PZC za 38% nižu cijenu nego smo to, zajedno, ugovorili u Županiji 2011. Da je PZC ispunio natječajne uvjete – dobio bi posao, a bi li ga, po toj cijeni, odradio korektno – nije moje da sudim.

Treće. Za ovaj posao, prema standardima održavanja, potrebno je angažirati 4-5 radnika tijekom cijele godine. Znači, ne radi se o poslu za stotine radnika, niti o opasnosti da bi naša tvrtka otpuštala zaposlene da taj posao nismo ugovorili, zaključio je Samardžić, odbijajući svaki daljnji komentar.

 

Dakle, od 2012. do 2015. godine, brodske ceste i staze održavat će Cestar d.o.o., ako se nešto nepredviđeno, u međuvremenu, ne dogodi.

Related Post