Dva tjedna do kraja

936 0

11. siječanj 2011. – Dva tjedna dijeli nas do zavšetka ovogodišnje

 seniorske Zimske Pan malonogometne lige u Novoj Gradiški, a nakon toga slijede, kao i godinama prije, natjecanja mladeži i veterana. Međutim, sada su u završnici utakmice najkvalitetnijih klubova koji su prošli filtar temeljne lige gdje je u početku bilo 24 momčadi, a sada se natječe 16 selektiranih. Zbog toga su sve utakmice kvalitetnije, momčadi izjednačije, a rezultati tijesniji, što potvrđuje, kako smo već naveli, čak 6 pobjeda s minimalnih 1:0 ili 2:1. Jedino su iznenadili Hubert s visokih 5:1 protiv Hotela kralj Tomislav, a još više momčad 091 koja je prosto deklasirala Moby Dick (8:0) koji je izgleda žrtva igranja na više turnira paralelno. To fizički i psihički iscrpljuje, jer je nemoguće zadržati natjecateljsku formu kada se juri s jednog na drugi turnir u istom danu. Neki čak sudjeluju i na tri turnira u dva dana, a treba znati da su to uglavnom igrači (velikog) nogometa koji su jedva nedavno završili utakmice na travnjaku i bez odmora započeli naporna natjecanja u dvorani. No, svatko odlučuje o svome statusu, ali se to na kraju ipak osvećuje, tim više, što upravo ovih dana mnogi klubovi počinju s temeljnim pripremama, a igrači umjesto odmora od teške i naporne jesenske sezone dolaze umorni. Koji su sudjelovali na jednom turniru, to je podnošljivo i bio im je to jedan vid relaksacije, ali oni koji su jurili s turnira na turnir teško će se moći odmoriti. Možda je to dobra pouka za ubuduće.

Kako bilo da bilo, pred nama je iduće 3. kolo 2. kruga koje se odigrava u subotu 15. siječnja.

 

Na rasporedu je zadnje natjecanje po skupinama gdje se sastaju Glembay – Moby Dick (15), T-montaža – 091 (15,35), Marković transport – Novska (16, 10), Fiesta – Hotel kralj Tomislav (16,45), Slavonski biser – Sloga Unitas (17,55), Gomb – Hubert (18,30), Gold spektar –Metra (19,05), a zatim slijede četvrtfinalne utakmice, koje se igraju 2×20 minuta, a igraju A1/B2 – A2/B1 i C1/D2 – C2/D1.

 

A potom, tjedan dana kasnije, slijedi veliko finale u nedjelju 23. siječnja uz revijalni program, kao što se priredi svake godine, kojom prilikom će biti i svečana podjela pehara najuspješnijim momčadima i igračima.

No, o tome ćemo detaljnije nakon završetka 3. kruga i četvrtfinalnih utakmica iduće subote. Na slici jedan od favorita, momčad Slavonski biser trenera Tomislava Vlaovića.

 

KLIKNITE NA SLIKU

Related Post