EDUKATIVNA RADIONICA O REGISTRU ŠTETA OD ELEMENTARTNIH NEPOGODA

947 0

Nazočni sudionici kao glavne probleme istaknuli su kratki vremenski rok, mali broj osoba koje rade na ovom poslu te veliki broj predmeta (oštećenih objekata) za unos.

 

SLAVONSKI BROD, 11. lipnja 2014. – Nedavne poplave koje su pogodile Brodsko-posavsku županiju uzrokovale su štetu na poljoprivrednim površinama, infrastrukturnim i javnim objektima u visini od 116 milijuna kuna, te ih je potrebno evidentirati u Registar šteta od elementarnih nepogoda. Tim povodom tvrtka APIS d.o.o. autor ovog elektroničkog registra, održala je kratku edukaciju i prateću prezentaciju unosa podataka. Održana je i rasprava u kojoj su sudionici postavljali pitanja vezana uz problematiku unosa podataka. U uvodnom obraćanju nazočnima su se obratili pročelnik za poljoprivredu Željko Burazović i zamjenik župana Davor Vlaović, a prezentaciji su nazočili i predsjednik Povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda BPŽ Vlatko Krznarić, predsjednik Povjerenstva za procjenu šteta na građevinskim objektima BPŽ Igor Čižmek te predsjednici gradskih i općinskih povjerenstava za procjenu šteta od elementarnih nepogoda s područja županije.

Na predavanju su dane upute i smjernice kako valjano i pravovremeno završiti posao unosa podataka u bazu Registra APIS- ovog programa, uz otklanjanje poteškoća i nesnalaženja koje prate sudionike ovog procesa. Kako navodi gošća edukacije Jasna Deanović iz Državnog povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Ministarstva financija, rok za završetak unosa u bazu podataka je 23. srpanj. Na pitanja prisutnih odgovarale su djelatnice APIS-a Katarina Gračić i Sandra Kosić, a prema njihovim riječima u Registar još nisu uneseni svi podaci. Nazočni sudionici kao glavne probleme istaknuli su kratki vremenski rok, mali broj osoba koje rade na ovom poslu te veliki broj predmeta (oštećenih objekata) za unos. Od sudionika u procesu unosa podataka zahtijeva se izrada troškovnika (okvirne procjene) svih nastalih šteta.

 

Autor www.bpz.hr

Related Post