ČELNIŠTVO HSP AS U NOVOJ GRADIŠKI

722 0

NOVA GRADIŠKA, 13. rujna 2015. – Sinoć se u Novoj Gradiški okupilo čelništvo HSP dr. Ante Starčević na čelu s predsjednikom Ivanom Tepešom. Jučer je u Slavonskom Brodu, a potom i u Novoj Gradiški prenula predizborna kampanja

te stranke. Obilježena je šesta obljetnica stranke, novogradiški pravaši otvorili su svoj prostor u zgradi „starog suda“, a u Novoj Gradiški je održana i sjednica županijskog Predsjedništva na kojoj su donijete odluke vezan za sjednicu Glavnog stana koja će se uskoro održati u Slavonskom Brodu.

Iako je bilo razloga za slavlje – obilježavanje šeste obljetnice i useljenje u novi prostor – pravaši HSP AS su sve svoje aktivnosti i napore usmjerili ka predstojećim parlamentarnim izborima i pobjedi Domoljubne koalicije koja će, kako je kazao prof. Ivan Tepeš, nakon izbora preuzeti odgovornost za vođenje države.

 

Šesta obljetnica  HSP AS

 

-Kao utemeljitelj stranke na osnivačkom Saboru sam rekao   da svaka ozbiljna politička stranka mora imati jasno definirane političke ciljeve koji moraju biti realno provedivi   i nepromjenjivi. Dakle, ne smijemo pristajati   na promjene  u dnevno političke svrhe   i prema tome mijenjati svoj politički smjer. HSP AS je u proteklih šest godina sve svoje zacrtane ciljeve ostvario, kako kratkoročno, tako i dugoročno. Ponosan sam na sve  što je iza nas, ali gledamo u svjetlu budućnost koja je pred nama. Mi smo postali i ostali stožerna pravaška stranka i jedina parlamentarna stranka. Nakon ovih  izbora ćemo imati daleko veći broj saborskih mandata.  Daleko najvažnija stvar  je da ćemo upravljati ovom državom. Za  nas je upravljanje i vladanje državom  služenje građanima. Jedino nova Vlada na čijem će čelu bit Tomislav Karamarko, uz potporu HSP AS  ima  znanja, sposobnosti  i volje da doprinese  boljitku  građana RH – kazao je  glavni tajnik Pero Ćorić

 

Parlamentarni izbori

 

-Po svemu sudeći Domoljubna koalicija čiji smo mi dio će pobijediti na predstojećim izborima. Preuzimamo odgovornost i na nama je da program koji  smo do sada radili  kao HSP AS i kao Domoljubna koalicija  prezentiramo hrvatskim građanima. Program koji je rađen s domaćim i stranim stručnjacima   je program koji će Hrvatsku izvući iz krize. Svjedoci smo da  nakon tri i pol godine  nerada i nesposobnosti   sadašnja vladajuća koalicija   s novcem hrvatskih poreznih obveznika pokušava za 200 ili 300 kuna kupit umirovljenike, a  pokušavaju se  naći rješenja za franak  koji će opet platit svi hrvatski građani. To je neodgovornost.  Na nama je da zbijemo  redove, operativno posložimo neke stvari i preuzmemo odgovornost vođenja hrvatskom državom.

U fokusu nam je gospodarstvo Hrvatske. Danas je problem odlazak mladih i demografska slika Hrvatske  koja je jako loša.  Pitanje je tko će 2050. uplaćivati mirovine i tko će tada raditi. Problemi  su odlazak mladih i veliko zaduženje koje je napravila  sadašnja  Vlada. Preuzet ćemo Hrvatsku u jako teškoj poziciji.  Imamo znanje, pamet i iskustvo i izvest ćemo Hrvatsku  iz krize – kazao je prof. Ivan Tepeš.

 

-Gospodarstvo je temeljni dio našeg predizbornog i izbornog programa, a u svim  razmišljanjima i temelj opstojnosti hrvatske države. Bez gospodarstva nema ni nas i toga moramo biti svjesni. Mjere koje je ova vlada u posljednje tri i pol godine provela nisu dale rezultata  iako je  činjenica je da je  zabilježen rast od 1,2 posto. Ako se, međutim,  uđe u  strukturu tog rasta vidi se,  u bilanci izvoza naprimjer, da je zlato koje su otkupljivači kupovali  zadnjih godinu ili  dvije godine  izvezeno i da je todonijelo  nekakvih tri posto  ukupnog prihoda od izvoza.

Građanima treba reći istinu. Govoriti o gospodarstvu, a ne govoriti o maslom i srednjem poduzetništvu  je neprihvatljivo.   Ne bježimo mi od velikih korporacija. Dapače, želimo i prihvaćamo strane investicije  i treba im širom otvoriti vrata. Međutim, značaj malog gospodarstva i  obiteljskih gospodarstava , jer pod malim gospodarstvom  smatram i OPG-ove, iznajmljivače soba  u turizmu, obrtnike pa i  stara zanimanja na koja moramo biti ponosni i kojima država mora pomoći, te  i sve druge tvrtke  do 50 zaposlenih. To treba bit okosnica hrvatskog gospodarstva. Jasno smo to rekli na našoj programskoj konvenciji i našem programu razvoja  gospodarstva – kazao je Dario Marenić, dopredsjednik HSP AS i predsjednik njegova   Odbora za gospodarstvo.

-Još je na vlasti  koalicija  koja je pobijedila zahvaljujući kvalitetno dogovorenoj strategiji. Dali su nam pouku. Napravljena je Domoljubna koalicija  koja je do sada nastupila na četvorim izborima i svaki put smo tako organizirani odnijeli pobjedu.

Bitno je reći trko će izgubiti izbire, a to su oni koji nisu ništa napravili u protekle četiri godine. Bivša HDZ-ova Vlada ostavila je  rasulo u Hrvatskoj  i  stvoreni su veliki dugovi.  S   puno obećanja napravljen je Plan 21 i hrvatski  narod je prihvatio tu ponudu. Nažalost, ništa se nije ostvarilo od onog što  je proklamirano. Dobili smo najveći egzodus Hrvata  u novijoj povijesti i to ne samo ljudi koji su radno sposobni i koji će se jednog dana vratit u Hrvatsku već odlazak mladih s  obiteljima koji se ne namjeravaju vratiti. Uz to gubitkom radnih mjesta i nekorištenjem prilika nakon ulaska Hrvatske u EU dovedeni smo u poziciju da ćemo  nekoliko godina morati ispaštati i ispravljati što je do sada loše napravljeno. Dosadašnja koalicija će morati odstupiti sa vlasti  i doći  će Domoljubna koalicija u koju mi donosimo pravaštvo kao iskonski hrvatski   politički svjetonazor koji će u žiži interesa imati razvoj gospodarstva, ne stranih kompanija već malog i srednjeg poduzetništva  i zaštitu interesa mladih,  kroz školstvo, zdravstvo i socijalnu skrb – kazao je Tomislav Vlajnić: predsjednik Glavnog stana.

 

Stranački prostor

 

-Čini mi  posebno zadovoljstvo što se na današnji dan, kada obilježavamo šest godina osnivanja HSP AS,  u Novoj Gradiški  nalazi cijeli stranački vrh i što kreće predizborna kampanja. Na  današnji dan posebno sam sretan što je HSP AS  otvorio   svoje prostorije.  Mogu reći da naša stranka u ovom trenutku ima svoj dom  u kojem će se svi pravaši okupljat,    u koji ćemo pozivati mlade, ne samo na stranačke sastanke  već i na razmjenjivanje ideja, na radionice  vezane za razvoj poduzetništva  i realizaciju poduzetničkih ideja  – kazao je Dario Marenić, predsjednik HSP AS Nova Gradiška.

 

 

Dario Marenić izabran za predsjednika Odbora za gospodarstvo

 

Dario Marenić, dopredsjednik  HSP AS  na zadnjoj  sjednici Predsjedništva  stranke  održane u Drnišu prošlog vikenda izabran  je za  predsjednika Odbora za gospodarstvo.

– Iza njega stoje rezultati  što govori da pravaši više nisu oni kako se nekad govorilo da imamo dva zuba u glavi i dva razreda  osnovne škole da slušamo Thompsona i jedemo janjetinu  i mladi luk. Što se tiče Thompsona,  janjentine i mladog luka to i dalje stoji, ali mi sada okupljamo  mlade ljude s iskustvom, u prvom redu obrazovane i stručne ljude.  iMislim da je Dario Marenić upravo čovjek tog kalibra – kazao je Pero Ćorić, glavni tajnik Pero Ćorić HSP AS.

Related Post

KRIZA GRADSKE VLASTI !

Autor - 31/05/2012 0
Gube li SDP-e i gradonačelnik Josip Vuković većinu u Gradskom vijeću, a ako se to desi, što će to značiti…

ZAVJET ZA HRVATSKU

Autor - 14/05/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 14. svibanj 2013. – Zavjet za Hrvatsku nova je politička opcija na novogradiškoj političkoj sceni. Nemaju kandidata za…

SABOR LABURISTA STRANKE RADA

Autor - 17/02/2015 0
ZAGREB – 2. Saboru Hrvatskih laburista stranke rada, održanom 15. veljače 2015. godine u “L’amour dvorani Zagreb” u Zagrebu.

NOVINARSKO PITANJE

Autor - 27/05/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 27. svibanj 2012. – Na konferenciji za novinare Gradskog odbora HDZ-a, Nikola Knežević, novinar Radio Nove Gradiške zatražio…