Erste Plavu ligu u Zadru zavoljela i djeca i roditelji

207 0

„Uvjeren sam da će i ove godine, kao i prijašnjih, ovo natjecanje imati za posljedicu veći broj učenika koji će početi trenirati u našem klubu“, kaže Edi Stipić.

Zadar je bio domaćin sedmog kvalifikacijskog natjecanja Erste Plave lige 2024, pa su sada poznata imena finalista ovog natjecanja i iz Zadarske županije.

U Zadru je u utrkama na 60, 300 i 600 metara, skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa nastupilo 388 natjecatelja, a po dvoje najboljih plasiralo se u finale koje će biti održano 7. rujna, u sklopu Boris Hanžeković memorijala u Zagrebu.

„Iz godine u godinu Erste Plava liga organizacijski izgleda sve bolje i bolje, što se pokazalo i ove godine. U Zadru je nastupilo gotovo 400 djece usprkos tome što je puhalo izrazito jako jugo. Puno potencijalno novih atletičara i atletičarki nastupilo je po prvi put na ovom jedinstvenom natjecanju za učenice i učenike od 1.do 6. razreda osnovnih škola“, kaže koordinator Erste Plave lige za Zadar, Edi Stipić.

Kao glavni trener u Atletskom klubu Fortius, Stipić vidi i benefite koje Erste Plava liga donosi atletici.

„Nakon završenog natjecanja dobili smo više upita o mogućnosti upisa i treniranja atletike u Zadru, što je i dokaz da se ovakav format natjecanja sviđa i djeci i roditeljima. Sigurno su u tome pomogli i savjeti trenera i naših mladih atletičara djeci za vrijeme natjecanja. Ove godine su nastupili učenici iz nikad većeg broja škola i to me iznimno veseli. Uvjeren sam da će i ove godine, kao i prijašnjih godina, ovo natjecanje imati za posljedicu veći broj učenika koji će početi trenirati u našem klubu“, zaključuje Stipić.

Uz ovako velik interes za ulazak u svijet atletike mnoge će razveseliti to da sva djeca iz Zadra i okolice koja žele trenirati atletiku mogu preko platforme MVPiz.com ostvariti besplatan probni period u trajanju od mjesec dana u AK Fortius.

Erste Plava liga 2024 nastavlja se kvalifikacijskim natjecanjem u Varaždinu, u srijedu 22. svibnja. 

 

Foto: EPL/Pro Sport

Related Post