ESIF MIKRO I MALI ZAJMOVI: Grad Nova Gradiška sufinancira izradu projektne dokumentacije i kamatu

1376 0

NOVA GRADIŠKA – U cilju ostvarivanja  preduvjeta  za jačanje  poduzetništva  i korištenja EU fondova, te subvencioniranih  zajmova  za  male i srednje  tvrtke i obrte  Grad Nova Gradiška  je jučer   organizirao prezentaciju  programa ESIF  mikro i malih zajmova. Prezentaciju su održali  Darko  Liović i Goran Beker iz   tvrtke IMPULS Savjetovanje. Darko Liović je  bio i predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a.

 -Drago mi je da  gradonačelnik sazvao ovaj sastanak s poduzetnicima kako bi ih  upoznali s mogućnostima koje trenutno postoje vezano za povlačenje sredstva iz  fondova EU. Značajna su sredstva na raspolaganju i drago mi je da Grad Nova Gradiška vodi računa o tome kako će  poduzetnici povlačiti sredstva. Danas smo ovdje da saznaju  koje im sve mogućnosti  stoje na raspolaganju kako bi bili što uspješniji.

Današnja tema su ciljano krediti za mala i srednja poduzeća, za mikro poduzetnike, dakle za one    koji su najmanji, kojima je takva pomoć najpotrebnija.  Riječ o posebnim kreditima iz strukturnih fondova EU, a koji su vezani za investicije i obrtna sredstva. Radi se o kreditima  do 50.000 eura. Kamatna stopa  jer 0,5 posto do 1,5 posto  što je za hrvatske uvjete vrlo poticajno – kazao je Darko Liović i dodao kako  Grad Nova Gradiška i gradonačelnik  rade ono što javna uprava treba raditi, a to je poduzetnicima pripremiti mogućnosti, a potom im prepustiti inicijativu  jer oni najbolje znaju  kako će sredstva na najbolji mogući način iskoristiti.

Za poduzetnike je svako top vijest da će im Grad Nova Gradiška  financirati izradu projektne dokumentacije i kamatu.

-Krenuli smo  u  realizaciju gradskog gospodarskog programa. Imamo sedam-osam točaka koje agilno rješavamo i uskoro ćemo gospodarski program prezentirati. Okupljamo najkvalitetnije timove  iz Hrvatske  i Slovenije  u vidu savjetnika i konzultanata  u cilju da dobijemo što više sredstava. Danas su ovdje Darko Liović, predsjednik bivše uprave HAMAG-a, a danas  privatni poduzetnik. Njegovo iskustvo  i znanje su veliki. Surađivali smo na nekim projektima  i nije mu bilo teško doći u naš grad. Utvrdili smo kako pomoći našim poduzetnicima i o tome se na ovom skupu razgovaralo. To su ljudi koji znaju, mi ih trebamo i okupljamo.

Grad će poduzetnicima financirati izradu  projektne dokumentacije i sudjelovati u sufinanciranju  kamata, tako da poduzetnik  neće imati kamatu. Ako  poduzetnik uzme 300.000 kuna vraćati će 300.000 kuna.  To je jedna od niza velikih stvari za gospodarstvo  koje zajedno sa mnom radi Upravni odjel za gospodarstvo i gospodin Grabar. Neke odluke moramo provesti kroz Gradsko vijeće  kako bi pomogli našim poduzetnicima i obrtnicima – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

Related Post

Autor - 14/01/2018 0
KOORDINACIJA UDRUGA PROISTEKLIH IZ DOMOVINSKOG RATA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška i Ministarstva hrvatskih branitelja organizira obilježavanje 26.…