ŽETVA PIVSKOG JEČMA

1842 0

NOVA GRADIŠKA, 25. lipanj 2012. – Za žeteoce u Slavoniji nije bilo vremena za slavljene državnih praznika i produženog prazničkog vikenda. Kombajni su zaposjeli ječmena polja, a proizvođači ječma i prijevoznici punili su silose Tvornice slada

Slavonija slad koja godišnje preradi između 65.000 i 75.000 tona ječma i proizvede 58.000 tona slada. Tvornica slada Slavonija slad već drugu godinu zaredom sa hrvatskih njiva očekuje preko 50 posto pivskog ječma potrebnog za godišnju proizvodnju. Ostatak se još uvijek uvozi.

 

Pivski ječam sa hrvatskih polja dovoze kooperanti PP Kompleksa Nova Gradiška, koji godinama ulaže velike napore, unapređuje proizvodnju i povećava površine zasijane pivskim ječmom.

 

Nakon 10 godina uspješnog organiziranja proizvodnje pivarskog ječma u Hrvatskoj, PP Kompleks je, kao ugovaratelj i kreditor, stekao svoj identitet i prepoznatljivost upravo po toj proizvodnji. Pivski ječam postao je njegov i simbol novogradiškog kraja.

 

Kooperanti će i ove godine biti zadovoljni. Od velikih nepoznanica u početku vegetacije, kada je bilo mraza i suše, sada može se reći da je ove godine ostvaren solidan prinos bez velikih podbačaja od kojih su proizvođači strahovali.

Related Post

NOVI SELJAČKI VAPAJ

Autor - 02/10/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 2. listopad 2012. – Zbog teške situacije u poljoprivredi čelnici Hrvatske poljoprivredne komore dans su u Novoj Gradiški…