ČETVRTA ŠVARGLIJADA U HRVATA – JEDINSTVENA GASTRONOMSKA MANIFESTACIJA

640 0

STARO PETROVO SELO, 18. siječnja 2011. – Tko će ponijeti laskavu titulu najboljeg proizvođača švargla i naslijediti prošlogodišnje pobjednike Tomislava Ivaniševića iz Godinjaka i Braniteljsku poljoprivrednu zadrugu Stara Kapele, čiji je švargl najboljim proglasila publika, doznati ćemo na četvrtoj „ŠVARGLIJADA U HRVATA“ oko ponoći 29.01.2011.

godine u Starom Petrovom Selu. I ove godine ovu gastronomsko-turističku manifestaciju organizira Udruga proizvođača izvornog slavonskog kulina „KULIN BEĆARAC“, a suorganizator je općina Staro Petrovo Selo. Cilj je, kao i prošlih godina, pored tradicionalnih slavonskih suhomesnatih proizvoda kao što su kulin, kulinova seka, slanina i čvarci promovirati ŠVARGL kao još jedan slavonski gastronomski biser u nizu bogate gurmanske tradicije Slavonije.

Najbolji švargli, dakle Šampiona, odabirati će komisija čiji članovi su iz redova sponzora, gosti i proizvođača. Također će i publika ocjenjivati švargle i proglasiti svog šampiona. Očekuje se tridesetak proizvođača švargla iz Brodsko-posavske županije i drugih slavonskih županija i županija iz sjeverozapadne Hrvatske.  

Švargl i ostale slavonske delicije od svinjskog mesa sigurno će bolje prijati uz zvuke tambura TS SATIR iz Davora. Gost večeri bit će Davor Dretar DRELE. Organizator i ove godine očekuje, kao i do sada, popunjenu dvoranu oko 350 posjetitelja. Ova gastronomska manifestacija počinje u 19 sati. 

Pokrovitelji ove manifestacije su: Ministarstvo turizma – Hrvatska turistička zajednica, Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Općina Staro Petrovo Selo i drugi sa lokalnog područja, a medijski pokrovitelj novagra.hr.  

 

Related Post

Autor - 19/03/2019 0
NOVA GRADIŠKA, 19. ožujka 2019. –  Pučko otvoreno učilište  M.A. Relković  s veseljem vas  poziva na otvorenje izložbe Mapiranje nutrine…

Autor - 27/05/2018 0
Roman o ljubavi koja je spojila nespojive ljude kako bi pokazala koliko snažna i razorna može biti Slavonija osamdesetih. S…