Europolovi savjeti za sigurniji Internet

218 0

U doba kada su računalo ili mobilni telefon dominanti prozori u svijet i izvor informacija Europolov EC3 (European Cybercrime Centre) podsjeća nas na važnost razumnog korištenja pametnih uređaja Svakako instalirajte antivirusni softver na sve uređaje koji se spajaju na internet. Ima jako dobrih besplatnih alata koji će vas zaštititi od virusa, malware-a i trojanaca. Osigurajte mobitele i tablete lozinkama, PIN-ovima ili biometrijskim podacima poput otisaka prstiju.

Kada kupujete preko interneta – kupujte od provjerenih on-line trgovina, koristite kredite kartice te ne vjerujte ponudama i rasprodajama predobrima da bi bile istinite. Također, ako želite pomoći donacijom, provjerite autentičnost humanitarne organizacije koja akciju provodi i ne šaljete novac unaprijed. Nemojte niti prosljeđivati vijesti iz neslužbenih izvora na društvene mreže i stvarati nepotrebnu paniku.

Djeci objasnite važnost sigurnosti na internetu kao i izvan njega.

Related Post

KAJAKAŠKO NATJECANJE

Autor - 18/06/2014 0
SLAVONSKI BROD, 18. lipnja 2014. – U nedjelju, dana 15. lipnja, na jezeru Petnja, održano je natjecanje „Dragon boat“ u…