EUROPSKI DAN BEZ POGINULIH U PROMETU

576 0

U sedam mjeseci ove godine u prometnim nesrećama 173 osobe su poginule, a 1473 je bilo teško ozlijeđeno

NOVA GRADIŠKA, 21. rujna 2017. – Europski dan bez poginulih u prometu obilježava se danas diljem Europe. Ovim danom završava Projekt EDWARD koji je prvi put prošle godine pokrenula Europska mreža prometne policije (TISPOL), a podržava ga Europska komisija. Projekt je pokrenut sa željom da svi sudionici u prometu razmisle o rizicima, o tome kako njihovi postupci utječu na druge sudionike u prometu te da razmisle o načinima smanjivanja rizika i povećanja sigurnosti.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, danas će provoditi pojačane preventivno-represivne aktivnosti kako bi se povećala sigurnost svih sudionika u prometu, smanjio broj prometnih prekršaja te postigao cilj samog projekta, dan bez poginulih osoba u prometu.

VIDEO

U projekt se i dalje možete uključiti potpisivanjem  prisege o poželjnom ponašanju sudionika u cestovnom prometu putem projectedward.eu ili biti dio dijaloga na društvenim mrežama preko #ProjectEDWARD. 

Projekt EDWARD pokrenut je pošle godine i u prvom je izdanju bio odlično prihvaćen. Prisegu je potpisalo više od 103,000 osoba, a preko 80 različitih događanja bilo je organizirano diljem Europe. Kampanje na društvenim mrežama, #seatbeltselfie i #projectEDWARD, vidjelo je preko 19 milijuna ljudi.
Tijekom prošlogodišnjeg Europskog dana bez poginulih osoba u prometu, 43 osobe su smrtno stradale u prometu u 31 državi dok je u 2015. ta brojka iznosila 70. Devetnaest zemalja nije imalo poginulih u prometu, a među njima je bila i Republika Hrvatska.
Prema podacima za Republiku Hrvatsku, u sedam mjeseci ove godine u prometnim nesrećama 173 osobe su poginule, a 1473 je bilo teško ozlijeđeno. 

Related Post

Knjižnica u gostima

Autor - 05/04/2017 0
Autor I. Herceg SMRTIĆ – Uskrsni zeko stigao je u Područnu školu Smrtić. Zanimljivu, vedru, veselu i kreativnu radionicu za…