Forum za slobodu odgoja objavio digitalni obrazovni modul za učenice i učenike srednjih škola o izborima za Hrvatski sabor

1108 0

ZAGREB – Danas, 2. lipnja, na snagu stupa odluka Predsjednika Republike o raspisivanju izbora za zastupnice i zastupnike u Hrvatskom saboru, a sami izbori održat će se za nešto više od mjesec dana.

Ovo će biti deseti parlamentarni izbori po redu. No za dio mladih osoba, učenica i učenika srednjih škola, ovo će biti prva prilika da sudjeluju i glasaju u izboru zastupnica i zastupnika.

Shvaćajući važnost izbora za demokraciju i demokratsku kulturu, ali i važnost obrazovanja za demokraciju i ljudska prava, Forum za slobodu odgoja je izradio i objavio digitalni obrazovni modul na temu izbora za učenice i učenike srednjih škola. Cilj modula je osvijestiti kod učenika važnost izbora za razvoj demokracije, upoznati ih sa standardima demokratskih izbora kao i s temeljnim izbornim pojmovima i procesima.

Modul se sastoji od prezentacije koja obrađuje nekoliko važnih tema vezanih za izbore, te donosi “korak po korak” vodič za glasanje. Na kraju modula, učenici mogu riješiti ispit, a sa 60% ili više ostvarenih bodova dobivaju potvrdu o završenom modulu.

Pozivamo mlade osobe koje će ove godine prvi puta moći izaći na izbore da se informiraju  i da svakako izađu na izbore i glasaju.

 Digitalni obrazovni modul “Izbori za Hrvatski sabor”

Related Post