GODINA VJERE

893 0

POŽEGA, 24. studenoga 2013. – U požeškoj katedrali sv Terezije Avilske svečano je završila Godina vjere. Oko 500 članova dvadeset župnih zborova okupilo se u Katedrali te pjevalo na slavlju,

koje je predvodio biskup Antun Škvorčević, zajedno s gotovo svim svećenicima Požeške biskupije i predstavnicima župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća.

Uz katedralni zbor, na slavlju su bili: zbor župe Presvetog Trojstva iz Daruvara, sv. Nikole Biskupa iz Pleternice, sv. Bartola Apostola iz Dežanovca, zbor župe sv. Terezije Avilske iz Požege, župe sv. Franje Asiškog iz Lipika, zatim Duha Svetoga iz Požege, iz župe Bezgrješnog začeća BDM iz Nove Gradiške, zbor „Sv. Cecilija“ župe sv. Roka u Virovitici, zbor župe sv. Augustina u Velikoj, župe sv. Jura u Buku, zbor mladih župe bl. Ivana Merza iz Slatine, zbor župe sv. Marije Magdalene u Sopju, „Sv. Cecilija“ iz župe Marije Kraljice i sv. Jurja u Davoru, zbor župe Gospe Fatimske u Našicama-Velimirovac, župe sv. Kuzme i Damjana u Kuzmici, župe sv. Luke Evanđelista u Novskoj, sv. Josipa u Slatini te župe sv. Antuna Padovanskog u Starom Petrovom Selu.

Biskup je pozdravio sve pjevače, čestitao im blagdan sv. Cecilije, njihove zaštitnice i zahvalio za dragocjeno služenje u liturgijskim slavljima župa iz kojih dolaze. Pri kraju svete mise uručio je svakom zboru Priznanje za sudjelovanje na slavlju završetka Godine vjere u požeškoj Katedrali i na programu susreta zborova o blagdanu sv. Cecilije.

Nakon euharistijskog slavlja, članovi pjevačkih zborova imali su u športskoj dvorani biskupijskoga Odgojno-obrazovnog centra odmor uz domjenak. Slijedio je potom pjevački program u Katedrali. Svima nazočnima uputio je pozdrav v.d. predstojnika katehetskog ureda Anto Ivić i počeli su pojedinačni nastupi svih dvadeset zborova, uz orguljašku pratnju katedralnog orguljaša i zborovođe Alena Kopunovića Legetina te orguljaša pojedinih zborova. Bio je to susret uzajamne potpore i međusobnog upoznavanja članova odraslih crkvenih zborova Požeške biskupije, kojem je, u prigodi proslave blagdana sv. Terezije Avilske, zaštitnice požeške Katedrale, prethodio susret dječjih crkvenih zborova a 7. prosinca bit će održan i susret zborova mladih u Pakracu, pod nazivom „Hodočašće u Došašće“.

Related Post