GORIO AUTOBUS, RUČNA BOMBA U KANALU, MINOBACAČKA GRANATA UZ CESTU

604 0

28. ožujak 2011. – Jutros oko 3 sata u Novoj Gradiški, 24-godišnji

vozač osobnog automobila je pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću u kojoj je zadobio lakše ozlijede i tom prilikom oštetio još dva osobna automobila. Vozač je s novogradiškog područja i upravljao je osobnim automobilom marke „Renault Megane“, novogradiških tablica pod utjecajem alkohola (1,17 promila). U jednom trenutku izgubio je nadzor nad upravljačem i u zanošenju prešao na putnu bankinu s desne strane i tom prilikom desnim bočnim dijelom udario u stražnji lijevi bočni dio osobnog automobila marke „Seat Altea“ koji je bio parkiran na kolnom ulazu. Nakon toga njegovo vozilo se odbilo i prešlo preko kolnika na suprotnu stranu gdje prednjim lijevim dijelom udara u prednji lijevi bočni dio osobnog automobila marke „Mercedes 190“, koje je bilo parkirano na kolnom ulazu sa suprotne strane. Zbog zadobivenih lakih tjelesnih ozljeda liječnička pomoć pružena mu je u novogradiškoj bolnici gdje je i zadržan na daljnjem liječenju. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog uzrokovanja prometne nesreće i počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

U Rešetarima gorio autobus

 

U mjestu Rešetari danas oko 10,30 sati došlo je do požara na motoru autobusa marke „Setra“, požeških registracija u kojem se nalazilo oko pedesetak putnika. Požar je ugasio vozač autobusa s dva protupožarna aparata tako da nije bilo potrebe za intervencijom vatrogasaca. Očevid su obavili policijski službenici zajedno s inspektorom zaštite od požara i tom prilikom utvrdili da je do požara došlo uslijed kratkog spoja na električnim vodičima elektro-pokretača motora. Tijekom požara i gašenja nije došlo do ozljeđivanja osoba, a materijalna šteta bez stručne procjene je oko 10 tisuća kuna.

 

Ručna bomba u kanalu u Okučanima

 

Danas oko 10 sati djelatnik jednog novogradiškog poduzeća pronašao je ručnu bombu „M75“ prilikom čišćenja jednog kanala na području Okučana. On je tijekom rada na radnom stroju „Bageru“ korpom na dubini oko 50 cm iskopao ručnu bombu. Policijski službenici su preuzeli ručnu bombu radi daljnjeg uništenja.

 

Minobacačka granata u Vrbovi

 

Policija je u subotu oko 15 sati zaprimila dojavu da je kod mjesta Vrbova u blizini ceste pronađeno minsko eksplozivno sredstvo. Na mjesto pronalaska izašli su policijski službenici koji su potvrdili istinitost dojave i osigurali mjesto do dolaska djelatnika protueksplozijske zaštite. Policijski službenici protueksplozijske zaštite su utvrdili da se radi o minobacačkoj granati 120 mm , koju su na siguran način preuzeli radi daljnjeg uništenja.

Related Post