POLICIJA U ZAJEDNICI – „Sajam mogućnosti“, preventivno i kreativno umjesto represivno djelovanje (foto)

1193 0

NOVA GRADIŠKA, 28. ožujak 2011. – „Sajam mogućnosti“, jedan od programa za mlade iz projekta koji provodi Policija u zajednici pod nazivom „ZAJEDNO VIŠE MOŽEMO“, održati će se 6. svibnja na igralištu NK „Sloga“ od 9 do 13 sati. Organiziraju ga Policija u zajednici PP Nova Gradiška, Grad Nova Gradiška i Turistička zajednica Nova Gradiška.

Sudionici će biti učenici od četvrtog do osmog rareda osnovnih i učenici srednjih škola, te društva i udruge građana koje promiču pozitivne načine korištenja slobodnog vremena i življenja mladih. Na štandovima će pokazati čime se to bave i što rade njihovi članovi te kako se u njihovom okruženju i s aktivnostima koje provode može kreativno koristiti slobodno vrijeme. Svi oni koji mogu pripremiti scenske programe svoje aktivnosti će prezentirati na pozornici.

Na temelju zaključaka usvojenih na sastanku 7. veljače, svrhu i smisao „Sajma mogućnosti“ obrazložili su policajci u zajednici Bernardin Trnka i Zlatko Cindrić.

– Svi imamo isti cilj. Nama u Policiji je cilj što više djelovati preventivno, a što manje represivno – kazao je Bernardin Trnka i dodao da je svima cilj upoznati mlade s mogućnotima koje im pružaju udruge, društva i škole, ali i s zaštinom ulogom policije. Kako je naglasio Trnka, u evidencijama Policije o neprihvatljivom ponašanju mladih rijetki su mladi uključeni u rad udruga i društava.

Cilj ove akcije je upoznati mlade s zaštitnom ulogom policije, zakonskim regulativama i prihvaćanju policajaca kao prijatelja, te senzibiliziranje učenika i roditelja na opasnosti rizičnih društveno neprihvatljivih ponašanja. Treba dodati da PP Nova Gradiška godinama u suradnji s drugim institucijama čini kontinuirane napore s ciljem smanjenja neprihvatljivih ponašanja, a povećanja sigurnosti i kvalitete življenja na našem području.  

 

Related Post

GRADSKA GLAZBA

Autor - 22/05/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 22. svibnja 2016. -Novogradiščani, ali i svi koji su bili u našemu gradu 21. svibnja mogli su prijepodne…