GOSPINO POLJE

788 0

Na Gospinom polju iznad Bilog Briga, u župi Vrbova, nedjeljom se slave svete mise do kraja listopada. Na mise dolaze vjernici iz šire okolice.

Prošle nedjelje, 19. listopada, na Gospino polje su došli i mladi iz Ljupine, filijale župe Kraljice svete krunice Nova Gradiška.

Pod misom su svirali članovi školskog tamburaškog orkestra iz Ljupine, uz voditelja, učitelja Ivicu Đikića. Nastupio je i školski zbor, koji za nastupe priprema učiteljica Irma Arbutina Đikić.

 

Župnik župe Kraljice svete krunice, vlč Ivan Štivičić, podrška im je i pomoć u svemu, a isto vrijedi i za ravnateljicu Osnovne škole „Mato Lovrak“ Nova Gradiška, Vesnu Lončar – Cindrić, jer je u sastavu ove škole i Područna škola Ljupina, a tamburaši i zbor, osim što su na školskim svečanostima, prate i sve župne programe. Mještani Ljupine već nekoliko godina pješače na Gospino polje, uoči blagdana Rođenja BDM, a sada su u ovo malo proštenište, u srcu prirode, stigli i mladi.

 

Školski zbor broji 50-ak članova, od prvog, pa do pjevača iz viših razreda, a školski tamburaški orkestar broji 20-ak svirača, koji su se predstavili zajedno sa zborom.

Gosti su pjevali za vrijeme svete mise, a poslije mise, hodočasnicima na Gospinom polju poklonili su još nekoliko duhovnih i slavonskih pjesama. Prije mise bilo je mogućnosti za svetu ispovijed, a vjernicima je na raspolaganju bio župnik iz Lužana, vlč Antun Capan. Misu je slavio domaći župnik, Stjepan Bakarić, koji je raspjevanim gostima zahvalio na lijepom programu.

Domaćin mladima iz Ljupine bila je bilobriška udruga „Dubovac“. Nakon programa na Gospinom polju, oni su svoje goste poveli u Vatrogasni dom, gdje je nastavljeno druženje uz pjesmu.

 

Tekst i fotografije: Višnja Mikić

Related Post

CARITAS POŽEŠKE BISKUPIJE

Autor - 12/11/2014 0
Caritas će zajednici „Susret“u Ivanovcu nedaleko Okučana pomoći u uređenje okoliša da se spriječe buduće štete od poplave.