GOSPINO POLJE: U nedjelju, 12. svibnja, Dan zahvalnosti majkama

678 0

Autorica Višnja Mikić
Prilika je to zahvaliti majkama za sve neprospavane noći, za svu brigu, za sve što s ljubavlju čine za svoju djecu
Svake godine, druge nedjelje mjeseca svibnja obilježava se u župama Dan zahvalnosti majkama ili Majčin dan. Prilika je to zahvaliti majkama za sve neprospavane noći, za svu brigu, za sve što s ljubavlju čine za svoju djecu. Budući da su prošle nedjelje počele ovogodišnje nedjeljne mise na Gospinom polju – i na ovom milosnom mjestu bit će prilike zahvaliti prvenstveno nebeskoj Majci za sve što čini za svoju djecu, za sve milosti i darove koje nam je isprosila kod svog Sina, za sve suze koje nam je obrisala, za sve radosti koje nam je dala. Uz to, bit će prilike zahvaliti i našim zemaljskim majkama. Učinit će to učenici Područne škole Bili Brig zajedno sa svojim učiteljima Zoranom Komesarovićem i Mirtom Ocvirek.
Nedavno je u novokapelačkoj Osnovnoj školi obilježen Dan škole. Bilobriški učenici predstavili su se igrokazom vezanim uz Gospino polje. Naime, postoji knjiga o Gospinom polju u kojoj se spominju i legende o našem dragom Gospinom polju, davnom Dubovcu. Jesu li to doista legende ili istina? U to ne ulazimo, ali učitelji su lijepo uprizorili jednu od tih legendi i s djecom Područne škole Bili Brig predstavili se na Danu škole malim igrokazom. Ovaj igrokaz moći ćete vidjeti u nedjelju svi vi koji dođete na Gospino polje, jer će doći i djeca sa svojim učiteljima. Vrijeme je prohladno, a na Gospinom polju djeca će sigurno zagrijati naša srca, zahvaliti nebeskoj i zemaljskim majkama za svu brigu, ljubav i nesebično darivanje svojoj djeci.
Program na Gospinom polju je poznat: od 17.00 sati ispovijed, u 17.30 krunica, u 18.00 sati sveta misa, a ove nedjelje i igrokaz Vidimo se!

Related Post

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Autor - 20/05/2015 0
SLAVONSKI BROD, 20. svibanj 2015. – Brodsko-posavska županija, putem Upravnog odjela za gospodarstvo, a u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i…

Svemir u hrvatskim školama

Autor - 09/04/2019 0
Autor Nacionalni koordinator UN-ove World Space Week Asocijacije za Republiku Hrvatsku Fotografije učiteljica  Željka Rossi Uspješni projekti edukacije kroz svemirske…