GRAD NOVA GRADIŠKA S UDRUGAMA POTPISAO UGOVOR O SURADNJI I FINANCIRANJU

1457 0

Gotovo sve udruge su dobile više sredstava nego prošle godine. Svima smo pomogli i tako će to biti i dalje, ali tražimo fer i korektan odnos – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

 

NOVA GRADIŠKA, 9. rujna 2016. – Po prvi put Grad Nova Gradiška i gradske udruge danas su sklopile ugovore o međusobnoj suradnji, kojim Grad iz gradskog proračuna financira njihove projekte i programe koje su ocjenjivala dva povjerenstva. Kako je kazala Mihaela Đeraj, voditeljica gradskog Odjeka za društvene djelatnosti, jedno je provjeravalo formalne uvjete, a drugo je projekte ocjenjivalo.

Sve projekte koji su prikupili više od 60 bodova će biti financirani od strane Grada, a oni koji su prikupili manje od 60 bodova ili nisu ispunili neki pod formalnih uvjeta natječaja nisu uvršteni u financiranje za ovu godinu.

-Nismo bili previše rigorozni tako da smo sitne tehničke propuste uvažili. Budući se nalazimo po prvi put u ugovornom odnosu iz svakog ugovora proizlaze ugovorne obveze, a to je i obveza podnošenje izvješća nakon realiziranja projekta u roku od 30 dana – kazala je Mihaela Đeraj.

-Pokušavamo uvesti reda u sve segmente upravljanja gradom tako da svi koji participiraju u gradskom proračunu osjete pravednost u ocjenjivanjima. Donijeli smo zaključak da sportu namijenimo 1,2 milijuna kuna što je najviše u povijesti grada. Radi se samo o novčanim sredstvima. Prije je bilo čestih kompenzacija. Sada svakog prvog u mjesecu isplaćujemo Savezu športova 100.000 kuna, on s tim novcem raspolaže i tu nema interesa gradonačelnika i bilo koga drugog. Sportaši su tu da novac raspodijele. Bilo je kritika da su dana ogromna sredstva za sport, a drugim udrugama ne. Nadam se da sam opravdao ono što sam govorio da će svi dobiti određena sredstva kako bi mogli unaprijediti svoj rad. Ako se ništa ne događa u gradu i ako samo trčimo za loptom to nema smisla. Svi trebamo ovaj grad napraviti ugodnijim za život.

Udrugama s područja kulture smo ove godine dodijelili 105.000 kuna, a prošle godine je bilo 120.000, udruge proizašle iz Domovinskog rata dobile su prošle godine 80.500 kuna, a ove 106.000 kuna, udruge iz područja zdravstvene skrbi i skrbi za obitelj i djecu dobile su ove godine 83.900 kuna, a prošle 46.900 kuna. Naredne godine ćemo osigurati još veća sredstva.

99 posto programa koje ste dostavili je kvalitetno i korektno napisano na čemu vam čestitam. Onima koji nisu napravili program ili je on bio loš smo također odobrili sredstva. I dalje će biti takav stav kod podjele sredstava. Isto tako ako ne dokumentirate provedbu svojih aktivnosti bit ćemo jako restriktivni. Ako napravite posao koji se od vas očekuje i dokumentirate računima nastavit ćemo suradnju, a ukoliko to ne bude slučaj zahvalit ćemo se na suradnji.

Očekujem korektnost jer smo i mi korektni. Gotovo svi su dobili više sredstava nego prošle godine. Svima smo pomogli i tako će to biti i dalje ali tražimo fer i korektan odnos – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

Related Post

ODLUKA GRADONAČELNIKA

Autor - 25/03/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 25. ožujak 2015. – Nakon što je na sjednici Gradskog vijeća uspio vijećnicima obrazložiti zašto je prijenos sjednice…

DJEČJI POKLADNI DAN

Autor - 03/02/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 3. veljače 2016. – Društvo Naša djeca Nova Gradiška u suradnji s Dječjim vrtićem, gradskim osnovnim školama, Mažoretkinjama…