GRAD NOVA GRADIŠKA – Javni poziv ta financiranje projekata udruga u 2021. godini

392 0

NOVA GRADIŠKA, 14. siječnja 2020. – Grad Nova Gradiška i u proračunu za 2021. godinu osigurao je sredstva za financiranje projekta udruga koje djeluju na području grada u oblasti kulture, zdravstvene skrbi i skrbi za obitelj i djecu, socijalnu samoposlugu i Domovinski rat. Zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić uputio im je javni poziv za financijsku potporu za projekte, manifestacije i aktivnosti od interesa za zajednicu i opće dobo.

Na javni poziv mogu se javiti do 15. veljače.

KULTURA – Projekti se odnose na podizanje kvalitete kulturne ponude, stvaranje potencijalnog okruženja za sve oblike kulturnog stvaralaštva kroz glazbenu i plesnu djelatnost, poticanje tradicijske kulture i kulture mladih, zaštitu i očuvanje kulturne i prirodne baštine , očuvanje tradicijskih vrijednosti i običaja našeg kraja, kao i razne aktivnosti (manifestacije koje se provode s ciljem unaprjeđenja kulturne i turističke ponude ostvarene kroz međugradsku i međužupanijsku kulturnu suradnju.

ZDRAVSTVENA SKRB I SKRB ZA OBITELJ I DJECU – Potporu mogu dobiti projekti koji promiču kvalitetu društvenog života osobama s invaliditetom, promiču jednakost svih građana, unapređuju kvalitetu života osoba s posebnim potrebama, projekti za obitelj i djecu, prevenciju socijalno-pedagoškog ponašanja mladih, promiču kvalitetu života, zaštitu obitelji i braka, te druge aktivnosti iz te oblasti.

SOCIJALNA SAMOPOSLUGA – Projekti pomoći korisnicima zajamčene minimalne naknade i hrani i kućnim potrepštinama.

DOMOVINSKI RAT – Projekti udruga koje obuhvaćaju očuvanje i promicanje ciljeva i digniteta Domovinskog rata, zaštitu statusa i interesa hrvatskih branitelja, pružanje pomoći, obilježavanje važnih obljetnica iz Domovinskog rata radi očuvanja i ostvarivanja potreba branitelja i članova njihovih obitelji, povezivanje i suradnja s ostalim udrugama, stvaranje uvjeta za socijalnu i ekonomsku sigurnost sudionika Domovinskog rata, stvaranje uvjeta za vraćanje dostojanstva braniteljske i stradalničke populacije kroz integracije u radne procese, promicanje interesa i unapređenje kvalitete života hrvatskih branitelja i njihovih obitelji.

Upute za prijavljivanje za financiranje projekata udruga grada Nova Gradiška u 2021. godini nalaze se na gradskom portalu novagradiska.hr

Related Post

AZILANTI U NOVOJ GRADIŠKI ?!

Autor - 02/11/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 2. studenog 2013. – Pitanje koje je gradonačelniku Željku Bigoviću na sjednici Gradskog vijeća postavio dr. Zoran Jukić…