GRAD NOVA GRADIŠKA: U projektu „Žena zaželi, žena radi 2“ vrijednom 5,3 milijuna kuna zaposlit će se 60 žena

1889 0

25 žena će se kroz dodatno obrazovanje osposobiti za konkurentnost na tržištu rada, a povećat će se kvaliteta života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području grada

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 13. kolovoza 2020. – Grad Nova Gradiška provodi projekt „Žena zaželi, žena radi 2“ zajedno s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod i Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška. Projekt se provodi u sklopu programa „Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II)“ unutar operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja na području grada Nova Gradiška radi sprečavanja posljedica nezaposlenosti i rizika od siromaštva, a potaknuti socijalnu uključivost i povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika.

Zaposlit će se 60 teže zapošljivih žena koje su u nepovoljnom položaju, od kojih će se 25 kroz dodatno obrazovanje osposobiti u svrhu konkurentnosti na tržištu rada. Povećat će se kvaliteta života i socijalna uključivost starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području grada.
Projekt se provodi 18 mjeseci, od 3. srpnja 2020. do 3. siječnja 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.282.650 kuna, a sufinancira se cijelosti iz sredstava Europskog socijalnog fonda.
Voditeljica projekta je Gordana Šimić.

Related Post

BURZA RADA

Autor - 14/03/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 14. ožujak 2013. – Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje novogradiško područje po nezaposlenosti u posljednjih godinu dana…