Grad za uređenje ulice Zrinskih dobio 120.000 kuna

764 0

Autor Franjo Samardžić, Foto Jakša Samardžić

 

NOVA GRADIŠKA, 30.  srpnja 2022.  – U završnoj su fazi su građevinski radovi na uređenju Ulice Zrinskih koja će od križanja s Ulicom Petra Preradovića do križanja s Ulicom Dragutina Lobe  u cijelosti biti rekonstruirana. Radovi se privode  kraju, a uz  iskop čitave kolne konstrukcije su obuhvatili izradu nove odvodnje, uređenje kolnika, kolnih ulaza, parkirališta i nogostupa te izgradnja nove javne rasvjete.

Grad nova Gradiška javio se na javni poziv Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine za poticanje projekata gradova i općina za razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koji će se sufinancirati u 2022. godini.  Kandidirao je projekt  modernizacije Ulice Zrinskih od Preradovićeve do Lobine ulice  i dobio 120.000 kuna. 

Dodajmo  da će u preostalom dijelu Ulice Zrinski, te u ulicama Dragutina Lobe i Marijana Lanosovića izvršit  modernizacija asfaltnog zastora kolničke konstrukcije s nužnim predradnjama: usklađivanje poklopaca šahti i slivnika s novom visinom, popravci  oštećenih cestovnih rubnjaka i popravci kolničke konstrukcije. 

Related Post