GRADI SE PROSTOR ZA KNJIŽEVNO LIKOVNO DRUŠTVO

612 0

REŠETARI, 24. lipanj 2011. – Za potrebe udruga, posebno Književno-likovnog društva Rešetari, građevinski se sanira zgradu koja je u vlasništvu općine. -Dobit ćemo dobiti novi prostor za rad KLD Rešetari, koje je svojim radom i entuzijazmom došlo u potrebu za jednom kvalitetno uređenim prostorom. Udruga ima fundus likovnih radova u montažnoj zgradi

i duže vrijeme traže od Općine da im osigura prostor za slike, skulpture i knjige velike vrijednosti. Adaptacijom prostora osigurati će oko 150 četvornih metara prostora koji će se dijelom koristiti za knjižnicu. Planiramo da knjižnica radi dva puta i bude otvorena i građanima na usluzi. Velik je fundus knjiga koje ima KLD i riješit će se pitanje knjižnice za područje općine Rešetari – kaže općinski načelnik Zlatko Aga.

Projekt adaptacije u potpunosti financira Općina Rešetari s iznosom od oko 150 tisuća kuna u ovoj i isto toliko u narednoj godini. Građevinski radovi, koje izvodi tvrtka Beton, trebali bi biti gotovi do sredine srpnja. Planiramo je da do listopada prostor budu useljivi i ustupljen na korištenje Književno likovnom društvu.

Related Post