GRADONAČELNIK O PRORAČUNU: Slijedeće godine gradski proračun će biti veći od ovogodišnjeg

980 0

Autor Franjo Samardžić

Ja sam ispunjen čovjek i to uvijek govorim. Ne zato što se ovo sve skupa radi već zato što je još puno stvari koje planiramo i koje ćemo tek raditi – kaže gradonačelnik Vinko Grgić

NOVA GRADIŠKA, 25. srpnja 2018. – Gradsko vijeće je na posljednjoj sjednici usvojilo izmjene u gradskom proračunu za ovu godinu. Donosimo kratku izjavu o tome što o gradskom proračunu, kao glavnom financijskom dokumentu koji diktira razvoj i održivost kaže gradonačelnik Vinko Grgić.

-Ovo je period kada definiramo rebalans da vidimo gdje smo i što radimo, kartaški rečeno da povučemo refu. Da vidimo koje projekte smo dobili, koje nismo i kako izbalansirati rebalans, ali i dobiti još više sredstava. Na kraju da vidimo što možemo realizirati, a što ne.

Znatna sredstva dobili smo do ministarstava graditeljstva i regionalnog razvoja i Fonda energetske učinkovitosti.

Proračun, da tako kažem bude „nabrijan“ i on se tijekom godine spušta na realne osnove. Nakon šest mjeseci rada mi smo ovogodišnji proračun digli ga za još dva milijuna kuna koja su realna i ako bude prihod kakav očekujemo. U ovom trenutku ne možemo krenuti u realizaciju svih projekata. D tako kažem godišnju plaću treba razvrstati na 12mjeseci, tako i mi moramo to napraviti s Proračunom.

Očekujem da ćemo proračun kao i lani realizirati 100 posto, kada su prihodi bili 100 posto, a rashodi 97 posto . Preostala 3 posto nismo mogli realizirati iz određenih drugih razloga. Ima puno stvari koje se rade. Očekuje se da to bude preko noći, ali to baš tako ne ide – kaže gradonačelnik Vinko Grgić i odgovara na pitanje kako je kao gradonačelnik zadovoljan ovom godinom.

Ja sam ispunjen čovjek i to uvijek govorim. Ne zato što se ovo sve skupa radi već zato što je još puno stvari koje planiramo i koje ćemo tek raditi. Ja možda znam nešto što drugi ne znaju, a to je ono što će se radit, puno će se radit, ali s time još ne želimo ići u javnost. Lani sam rekao, kada su ljudi govorili o Proračunu da je predizboran , nabrijan, ovakav i onakav, dajte mi priliku i iduće godine će biti još veći. Sada govorim da imam tu priliku, a slijedeće godine Proračun će biti veći od ovogodišnjeg – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

Ovaj razgovor vođen je nakon sjednice Gradskog vijeća. U međuvremenu, 23. srpnja 2018. godine u Zagrebu ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac dodijelila je Odluke o područjima za moguće proširenje provedbe Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova među kojima je i Nova Gradiška što će imati velik utjecaj na ovogodišnji, ali i na proračun grada u narednoj godini. Dakako, i na komunalnu i društvenu infrastrukturu, ali i na ispunjenje nekih želja o čemu će biti govora u narednom periodu.

Related Post

BURZA NEZAPOSLENIH

Autor - 14/08/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 13. kolovoza 2013. – U lipnju se u novogradišku ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prijavilo 180 osoba s…

Novogradiški ratni spomenar

Autor - 14/01/2012 0
Petnaesti je siječnja 1992. godine Hrvatska postala međunarodno priznata i neovisna država. Prije točno pet mjeseci, 15. kolovoza 1991. godine,…

BRAVO MAŽORETKINJE

Autor - 08/10/2012 0
Ekipno naše su mažoretkinje osvojile drugo mjesto. U kategoriji “duo” Patricia Lang i Maja Golovrški bile su najbolje i osvojile…