NOVI BRODSKO-POSAVSKI SDP-e: Pripremiti se za lokalne izbore i imati odgovore za svako područje života

1243 0

Autor: Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 25. srpnja 2018. – Jučer su u Novoj Gradiški, nakon održanih unutarstranačkih izbora, održane sjednice Predsjedništva i Županijskog odbora SDP-a. Na čelu županijskog SDP-a je nova predsjednica Marina Opačak-Bilić, a zamjenici su Vinko Grgić i Ivan Dorić. Na jučerašnjoj sjednici Županijskog odbora Brodsko-posavske županije za tajnika je izabran Dragutin Gojković.

Nakon sjednica nova predsjednica SDP-a Brodsko-posavske županije organizirala je prigodni domjenak i druženje u Hotelu kralj Tomislav.

Kako se može zaključiti, nakon održane sjednice Županijskog odbora, esdepeovci brodsko posavske županije visoko su dignuli ljestvicu svojih ciljeva, a time i svoje zadaće u periodu do narednih lokalnih izbora. Prvo je snimiti stanje u cijeloj županiji, a potom konkretne zadaće dati članovima za konkretne sredine, sela i gradove, a potom i cijelu županiju, okupiti što više mladih ljudi, osnovati savjete, imati odgovore za svako područje života i preuzeti vlast u što više jedinica lokalne samouprave.

-Sretna sam i ponosna da se nakon dvije godine konačno okupio Županijski odbor, da je održana prva sjednica i da složno možemo krenuti u rad. Imat ćemo puno posla, željni posla i vrijedni. Na pojedinim područjima županije stanje je vrlo loše, ali moj cilj na okupljanju članstva, formiranje savjeta iz raznih područja koja su bitna za sve žitelje naše županije, od poljoprivrede, zdravstva, školstva i drugih područja i angažirat ćemo stručni ljudi koji profesionalno gledaju na te teme i probleme i koji će nam pomoći u njihovom rješavanju. Uskoro se bliže lokani izbori, imamo dovoljno vremena, nešto više od dvije godine. Cilj nam je da izađemo na njih spremni, jači i da prihvatimo sve izazove koji su pred nama.– kazala je predsjednica Županijske organizacije SDP-a. Marina Opačak-Bilić.

Jedan od potpredsjednika je novogradiški gradonačelnik Vinko Grgić.

-Čestitam predsjednici na pobjedi u izborima i drago mi je da možemo zajedno ići dalje. Danas ste ovdje mogli vidjeli većinom mlade ljude kao i u Novoj Gradiški, koji upravljaju strankom i upravljaju gradom. Nismo se odrekli starijih članova jer smatramo svi zajedno možemo napraviti odličan rezultat koji smo mi u Novoj Gradiški i napravili. Na izborima za Mjesne odbore je SDP dobio podršku od 70 posto, a do sada nije prešao prag od 15 posto. To je dokaz našeg rada što želimo prenijeti na županijsku razinu. Veselimo se suradnji. SDP treba zasukati rukave, igrati fer i pošteno, raditi i prikazati rezultate. Možete čuti, mi radimo, ubijamo se, ali nije mjerilo rad, mjerilo su rezultati i to je najvažniji. Naši rezultati u Novoj Gradiški su vidljivi. Moramo komunicirati s ljudima da oni vide što radimo 10 do 15 sati dnevno i da želimo tako nastaviti – kazao je Vinko Grgić.

Related Post