Gradska glazba Nova Gradiška se priprema za državno natjecanje

1211 0

Autor Ivanka Herceg

NOVA GRADIŠKA – Gradska glazba Nova Gradiška se priprema za državno natjecanje u Novom Vinodolskom.

Prvi puta u dugoj povijesti Gradska glazba Nova Gradiška, podsjetimo, osnovana je 1873. godine, osvojila je prvo mjesto na ovogodišnjoj Smotri saveza amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje. Time su se plasirali na državno natjecanje koje će biti održano 10. i 11. lipnja u Novom Vinodolskom u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH. Intenzivno vježbaju i pripremaju se za ovaj vrijedan događaj na kojemu će promovirati i svoju Novu Gradišku i svoj kraj.

Unatoč pojačanim pripremama, s dolaskom lijepoga vremena nisu izostali niti njihovi prekrasni promenadni koncerti u središtu grada, a nedavno su ugostili i Puhački orkestar ZET-a iz Zagreba.

Mnogi Novogradiščani i gosti našega grada imali su priliku i 3. lipnja u prijepodnevnim satima uživati u njihovom muziciranju kao i vokalnom nastupu njihove članice Barbare Dautović.

I ovi nastupi dodatna su priprema za državno natjecanje na kojemu im od srca želimo puno uspjeha.

 

 

Related Post

Djeca kod dogradonačelnice

Autor - 05/10/2011 0
NOVA GRADIŠKA 4. listopad 2011. – Povodom Dječjeg tjedna zamjenica gradonačelnika grada Nova Gradiška dr. Ljepša Rakas-Vujčić u suradnji sa…