GRADSKA KNJIŽNICA: Još više aktivnosti u 2019. godini

565 0

Autor Franjo Samardžić

Novoj Gradiški je potrebna knjižnica s adekvatnim prostorom za male i velike, kao jedno srce grada i lokalne zajednice – kaže prof. Biljana Dakić, ravnateljica Gradske knjižnice Nova Gradiška.

NOVA GRADIŠKA, 11. siječnja 2019. – Knjižničari i knjižničarke Gradske knjižnice Nova Gradiška mogu se pohvaliti da je gradska knjižnica mjesto u koje u kontinuitetu posljednjih godina rado dolaze Novogradiščani svih uzrasta. I ne samo oni, dolaze i brojni drugi posjetitelji iz novogradiške okolice i drugih mjesta koji su sudionici hvalevrijednih i brojnih sadržaja koje nude tijekom godine.

Knjižnica je otvorila vrata brojnoj djeci, mladeži ali i ostalim građanima. Na sudjelovanje i druženje dolaze i djeca iz drugih gradova, pa je tako na Dječjoj novoj godini bilo 30-tak djece iz drugih gradova koji su došla u Novu Gradišku kod baka i djedova. Kroz knjižnicu je prošle godine prošlo najmanje 1500 djece.

U znaku najmlađih počeka je i ova godina. Gradsku knjižnicu posjetila su djeca iz Kanfanara u Istri, koja su se upoznala s djelom Mire Gavrana i postala članovima Fan Cluba Miro Gavran.

Ravnateljica prof. Biljana Dakić u 2019. godini, uz već tradicionalne manifestacije, najavljuje još više sadržaja.

-Vjerujemo da će 2019. godina biti još bogatija od prethodne i da ćemo ostvariti još bolju suradnju s udrugama, ustanovama u kulturi i školama, te više aktivnosti s umirovljenicima i tinejdžerima u čitateljskom klubu. Tu su susreti s piscima za djecu i odrasle kojih, također, ove godine planiramo u većem broju. Nastavljamo s velikim i tradicionalnim manifestacijama. Krećemo s Danima Grigora Viteza u veljači, slijedi karneval, uskršnje priredbe, Noć hrvatske knjige 23. travnja i Ljeto u knjižnici sa brojnim radionicama. U tom razdoblju bit će i radionica za odrasle i susreta sa književnicima. Godinu ćemo zaključiti s Mjesecom hrvatske knjige 25. studenog, a neće izostati ni, ove godine jubilarni 5. Let s Gavranom koji će se održati krajem studenoga i imati međunarodni predznak – kaže ravnateljica Biljana Dakić i ističe da su velik trud, uz knjižničare Gradske knjižnice uložili i velik doprinos dali u organiziranju aktivnosti brojni vanjski suradnici, odgojiteljice iz vrtića i učiteljice iz osnovnih škola, te sponzori. Svima se zahvaljuje na suradnji.

U Gradskoj knjižnici ostaje još uvijek problem prostora jer se sva događanja odvijaju u malom i skučenom prostoru.

-Svakako da trebamo u bliskoj budućnosti nove prostore, posebice u dijelu čitaonice za starije i invalide i osobe s posebnim potrebama. Trebali bi četiri do pet puta veći prostor. Zgrada će se energetski obnoviti pa će sve biti puno ljepše. Svakako da je jako potrebna knjižnica s adekvatnim prostorom za male i velike, kao jedno srce grada i lokalne zajednice – kaže prof. Biljana Dakić, ravnateljica Gradske knjižnice Nova Gradiška.

Related Post