GRADSKA KNJIŽNICA : RADIONICA „HRVATSKI JEZIK VOLIMO ZNANJEM“

2052 0

NOVA GRADIŠKA – Veselo i poučno bilo je na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Nova Gradiška u ponedjeljak, 20. ožujka, kada je edukativno-kreativnom radionicom „Hrvatski jezik volimo znanjem“ obilježen završetak Mjeseca hrvatskoga jezika 2017.

Tom su ih prigodom posjetili učenici 2. b razreda Osnovne škole „Mato Lovrak“ s nastavnicom razredne nastave Danijelom Ivanović. Voditeljica radionice bila je Ivana Maričević, mag. croat. uz suradnju s učiteljicom Danijelom, djelatnicom knjižnice Ankom Višić i Biljanom Radoš.

Razgovaralo se o važnosti učenja materinskog jezika, pravilnog pisanja i govorenja. Kroz zanimljive zadatke „Stvaramo rečenice“ i „Vježbamo: č i ć“učenici su provjerili svoje znanje pravopisa u čiji su svijet tek zakoračili.

Slagali su riječi u rečenice u igri slagalica te stavljali odgovarajuće rečenične znakove i nadopunjavali riječi kojima su nedostajala slova č i ć potom ih ispisujući u posebne „knjige“. Tako su nastale maštovite knjige ukrašene raznovrsnim cvjetićima, leptirićima, ptičicama i mnogim drugim „č i ć“ motivima kojima su male „lovrakovice“ i „lovrakovci“ uresili pano u predvorju Dječjeg odjela obećavši novi susret sa svojom knjižnicom , knjigama, slikovnicama, lutkarskim kazalištem i „čarobnim knjižničnim lizalicama“.

(Autor GKNG)

Related Post