Gradska knjižnica u ponedjeljak ponovo otvara vrata ljubiteljima knjiga

209 0

Autor Franjo Samardžić
NOVA GRADIŠKA, 26. travnja 2020. – Vlada je usvojila plan ublažavanja restriktivnih mjera uvedenih zbog suzbijanja pandemije koronavirusa. Među aktivnostima koje se pokreću 27. travnja (ponedjeljak) omogućen je rad knjižnica, muzeja, galerija, antikvarijata i knjižara uz poštovanje svih epidemioloških mjera.
U ponedjeljak će tako svojim čitateljima djeci, mladeći i svim drugim ljubiteljima knjiga vrata otvoriti i Gradska knjižnica Nova Gradiška gdje će ih s radošću dočekati ravnateljica Biljana Dakić i knjižnični tim.
Moći će posuditi knjige za čitanje bez korištenja čitaonica. Nažalost, još uvijek se neće moći družiti u prostoru knjižnice, pa do daljnjega neće biti okupljanja u većem broju, edukativnih i zabavnih radionica, susreta sa književnicima i predstavljanja knjiga. Treba biti strpljiv i pridržavati se epidemioloških mjera pa će i te aktivnosti moći organizirati.
Gradska knjižnica Nova Gradiška raditi će prema preporukama nacionalnog Stožera CZ za rad u knjižnicama.
Radi sprečavanja širenja infekcije u prostorijama knjižnica potrebno osigurat će se fizički razmak među strankama te između stranaka i djelatnika, omogućiti dezinfekciju ruku strankama na ulasku u objekt te smanjiti bliski kontakt djelatnika koji rade.

Nakon vraćanja posuđene knjige u knjižnicu, prije odlaganja na policu, knjigu će se prebrisati dezificijensom. Knjige koje bi se zbog čestog nanošenja dezinficijensa mogle oštetiti poželjno je omotati u plastični omot.

Related Post

21. GAST SAJAM

Autor - 03/03/2016 0
SPLIT – U sklopu ovogodišnjeg sajma Gast koji se od 2. do 5. ožujka održava u Splitu, a sastavni dio…