GRADSKO VIJEĆE USVOJILO PRORAČUN TEŽAK 156 MILIJUNA KUNA – OPORBA PROTIV

1092 0

Zar nam Županija iz svog Proračuna, koji iznosi 141 milijun kuna, ne može izdvojiti jedan posto sredstava –zapitao je gradonačelnik Josip Vuković, najavio borbu za novac i zaprijetio referendumom.

 

NOVA GRADIŠKA, 22. prosinac 2010. – Većina

gradskih vijećnika danas je prihvatila gradski Proračun za 2011. godinu sa planiranim prihodom od 56,2 milijuna kuna. Kako je kazao gradonačelnik Josip Vuković, prihvaćene su gotovo sve primjedbe i prijedlozi s prvog čitanja i podsjetio vijećnike da se proračun donosi u makroekonomskom okruženju koje Gradu Nova Gradiška ni malo ne idu u prilog. Istaknuo je da Brodsko-posavska županija čvrsto drži posljednje mjesto po svim pokazateljima razvijenosti, a da najnerazvijeniji u takvom okruženju plaćaju najveći ceh.

 

– Kada govorimo o Novoj Gradiški, o njenom razvoju i Proračunu onda je sigurno da on zadovoljava potrebe u svim oblastima. Želim posebno naglasiti da je ovaj Proračun ovako složen isključivo razvojni. Za ovu smo godinu za razvoj gospodarstva usmjerili 45 posto više sredstava, a za 2011. godinu ovim proračunom usmjeravamo 78 posto više sredstava. Kreće zapošljavanje i to je zapravo bit cjelokupnih mjera jer je svakome jasno da bez razvoja gospodarstva nema izlaza iz kriza i recesije, a kamoli ozbiljnijeg razvoja – kazao je gradonačelnik Vuković.

Gradonačelnik je još jednom izrazio nezadovoljstvo odnosom Županije prema Gradu Nova Gradiška i upitao zašto Županija iz svog Proračuna , koji iznosi 141 milijuna kuna, drugom gradu u Županije ne može izdvojiti jedan posto za razvoj infrastrukture u Novoj Gradiški.

 

– Zar nam treba takva županija. Borit ćemo se uz cijenu raspisivanja referenduma – kazao je gradonačelnik Josip Vuković i izrazio nadu da će se novim regionalnim ustrojem županije ukinuti jer su s nepotrebna transmisija. Gradonačelnik očekuje i promjenu vlasti na narednim parlamentarnim izborim, jer ova vlast, kako je kazao, sredstva usmjerava u one općine i gradove u kojima je HDZ-e na vlasti.

U ime klubova vijećnika Dinka Matrijević (HDSSB) i Mirko Golovrški (SDP) izrazili su zadovoljstvo što su prihvaćeni prijedlozi s prvog čitanja i proračun ocijenili kao ambiciozan i razvojan, okrenut prema investicijama ali i socijalno osjetljiv.

 

Mato Bilonjić (HDZ) prigovorio je gradonačelniku zbog loših odnosa sa Županijom jer smatra da je trebao razgovarati sa županom prije donošenja Proračuna. Za Bilonjića je prošli proračun bio loš, a ovaj još lošiji i zato ga, kako je kazao, Klub vijećnika HDZ, HSS i nezavisni vijećnik Stanešić neće prihvatiti.

Za Proračun je glasalo 11 vijećnika SDP-a i HDSSB-a, šest vijećnika HDZ-e bilo je protiv, a nezavisni vijećnik Josip Stanešić suzdržan.  

 

Related Post

IZLOŽBA

Autor - 21/04/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 21. travnja 2012. – Novogradiščani koji namjeravaju ovoga ljeta na Olimpijske igre u London trebali bi se u…