HKUU „TRENK“ USPJEŠNO ORGANIZIRALA MANIFESTACIJU “Djeca u Europi mogu skupa”

1946 0

NOVA GRADIŠKA – Povodom Europskog tjedna mladih Hrvatska kulturno umjetnička udruga “Trenk” Nova Gradiška, Udruga slijepih Nova Gradiška i Biciklistički klub “Psunj” Nova Gradiška organizirali su u subotu na središnjem gradskom trgu hvalevrijednu manifestaciju pod motom “Djeca u Europi mogu skupa”. Organizirani su brojni kulturno-zabavni i sportski sadržaji u kojima je sudjelovalo oko 300 sudionika, uglavnom djece.

Novogradiščani koji su se okupili na središnjem gradskom trgu i u Ulici slavonskih graničara mogli su uživati u nastupima dječjih folklornih skupina, njihovom entuzijazmu i ljubavi prema narodnoj baštini. Sve pohvale zaslužuju njihovi voditelji koji, kako se moglo vidjeti i čuti, nisu uzalud uložili trud da bi na najmlađe prenijeli folklornu i glazbenu baštinu svoga kraja. Na smotri dječjeg folklora, uz domaćine, predstavile su se folklorne skupine „Osmijeh“ Društva „Naša djeca“ iz Rajića, kulturno-umjetničkih društava “Tkanica” Okučani i Godinjak, Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva “Slavonija” Jakšić, Gradsko kulturno-umjetničko društva Požega i folklorna skupina Osnovne škole “Ante Starčević” iz Rešetara. Povorka dječjih folklornih skupina prošla je ulicama grada.

Udruga slijepih organizirala je likovnu kreativnu radionicu, a članovi Hrvatske kulturno umjetničke udruge “Trenk“ upriličili su izložba svojih radova. Biciklistički klub “Psunj” i Quad klub Lotus organizirali su bike utrka i auto show 2017. .

U ime domaćina, Hrvatske kulturno-umjetnička udruge “Trenk” Nova Gradiška, sudionike je pozdravila ih Helena Vlaović. Naglasila je namjeru organizatora da ovu manifestacija bazira na djeci i poticanju njihovih aktivnosti. Želja je zato organizatora de se ona održava i narednih godina.

U ime Grada Nova Gradiška sudionike su pozdravili gradonačelnik Vinko Grgić i njegova zamjenica Vesna Đapić.

Dodajmo da su, uz Grad Novu Gradišku ovu manifestaciju podržali sponzori: Cedevita, Cetina voda, Mreža mladih Hrvatske, Pekara Capan, Pekara Anton i Pekara Nikopek.

 

 

Related Post

„Gdje je nestao čovjek“

Autor - 17/12/2011 0
NOVA GRADIŠKA, 16. prosinac 2011. – Iako 15. prosinca službeno prestaje Mjesec borbe protiv ovisnosti, naša borba protiv ovisnosti trajati…