HODOČAŠĆE: Mican stigao u Lourdes

2572 0

Milorad Oršulić -Mican sretno je i zadovoljno pješice od Okučana stigao do najvećem Marijanskom svetištu u Lourdsu. U svetištu gdje se djevojčici Bernardici Soubirous ukazala Blažena Djevica Marija blagovati će Uskrs i slaviti najveći i najvažniji kršćanski blagdan. Mican je od 11. veljače, kada je krenuo na hodočašće iz Okučana, do Lourdesa pješačio 1927 kilometara.

-Bogu hvala i našoj Nebeskoj Majci na Milosti koju su mi darovali da sam mogao ostvariti ovaj cilj. Čeka me još jedna trećina truda i napora do Fatime.. No, uz pomoć Presvetog Trojstva, Gospe i Vaših molitava sve je moguće. Blagoslovljeno Vam bilo Sveto Trpdnevlje po zagovoru Gospe Ludrske – poručuje Mican iz Lourdesa.

Iz Lourdesa Mican kreće prema Portugalu i Fatimi, najpoznatijem portugalskom i jednom od najomiljenijih europskih svetišta.

Na zahtjevnom hodočašću dugom 3.000 kilometara i u trajanju od tri mjeseca Milorad Oršulić – Mican će, na putu od Okučana do Lurdsa i marijanskog svetišta u Francuskoj, a u nastavku i do Fatime u Portugalu, hodajući s krunicom u ruci izmoliti tiduću krunica.

 

 

Related Post