HUMANITARNA AKCIJA ZA POMOĆ OBOLJELOM PRIJATELJU

757 0

NOVA GRADIŠKA – Poruka je to Matejevih prijatelja iz 2. p razreda Industrijsko- obrtničke srednje škole koji su 7. svibnja proveli prvu u nizu humanitarnih akcija kako bi pomogli njegovo liječenje.

 

U prolazu za novogradišku tržnicu učenici su s razrednicom prof. Dubravkom Sremac-Kit sugrađanima ponudili domaće kolače i prikupljali dobrovoljne priloge.

 

-Ja sam sa svojim učenicima organizirala ovu akciju kako bismo pomogli roditeljima i našem dragom učeniku i prijatelju Mateju Prši, koji je teško bolestan, a mi na ovaj način pokušavamo pomoći materijalno, a on zna da smo mi duhovno s njim. Svakodnevno se netko od učenika s njim čuje i pokazujemo brigu za njega. Uvjerena sam da on to osjeća. Zajedno s učenicima dogovorila sam da roditelji, majke, bake ispeku kolače koje smo u prigodne kutijice zajedno stavili i zajedno smo ih ponudili sugrađanima. Jako je pohvalno i lijepo kada vidimo koliko ljudi imaju veliko srce i razumijevanja i spremno daju prilog čim vide da je u pitanju učenik koji je teško bolestan. I svima, koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji, od srca hvala u ime svih nas- rekla nam je u razgovoru prof. Sremac-Kit. Matejevi prijatelji poručili su mu i ovom akcijom da nije sam i da ga vole.

Related Post