HVALE VRIJEDNE AKTIVNOSTI: Održana redovna Skupština Gradskog društva Crvenog križa

737 0

NOVA GRADIŠKA, 27. rujna 2018. – Pod predsjedanjem Zrinke Ferenčina jučer je održana redovna Skupština Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška. Bilo je razloga za zadovoljstvo jer su u 2017. godini s uspjehom provedene brojne redovne aktivnosti iz djelokruga rada Crvenog križa. Kako je zaključeno, zadovoljni mogu biti i svi građani u potrebi, korisnici usluga socijalnih programa.

Nakon što je izvješće o radu, financijsko i izvješće Nadzornog odbora razmotrio i prihvatio Odbor, jednoglasno je to učinila i Skupština.

Pohvale je dobilo 5 zaposlenih djelatnika, djelatnici koji su radili na provedbi programa i oko 60 volontera koji su se povremeno prema potrebi uključivali u aktivnosti Crvenog križa.

Uz organiziranje mreže i članstva CK, značajne aktivnosti su bile prihvat i distribucija humanitarne pomoći, aktivnosti službe traženja i zdravstvene aktivnosti koje obuhvaćaju dobrovoljno darivanje krvi, organiziranje i provođenje tečajeva prve pomoći, zdravstveno-odgojni rad i rad s mladeži Crvenog križa.

Skupština je usvojila i rebalans financijskog plana za ovu godinu koji je prihodovnoj i rashodovnoj strani povećan za gotovo 200 posto, a razlog je, kako je obrazložio ravnatelj Franjo Pavlović, projekt „Zaželi“ u kome je na dvije godine zaposleno 45 žena sa područja općina Davor, Vrbje i Dragalić, koje skrbe o 260 starijih osoba.

Skupština je usvojila program rada i financijski plan za 2019. godinu bez nekih većih razlika u odnosu na 2018. godinu.

Ravnatelj Franjo Pavlović istaknuo je dobru suradnju sa Gradom Nova Gradiška, Brodsko-posavskom županijom.

Related Post

Autor - 30/05/2018 0
Autorica: Ernestina Straga-Šašić MOVA GRADIŠKA, 30. svibnja 2018- Pozivamo Vas da popratite 6.6.2018. g. humanitarni koncert u organizaciji FOLKLORNOG ANSAMBLA…