IMALI POSLA: Policajci proteklog vikenda zaradili plaću

850 0

Policijski službenici nastavljaju sa daljnjim radom te posebno pojačano postupaju prema ponavljačima (recidivistima) kaznenih djela ili prekršaja

SLAVONSKI BROD / NOVA GRADIŠKA -U nastavku suzbijanja zlouporabe opojnih droga, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom vikenda, na području Slavonskog Broda, Nove Gradiške i Vrpolja, od kod troje osumnjičenih pronašli su i oduzeli 15.1 grama opojne droge marihuana, jedan gram opojne droge amfetamin, dva komada sjemenki indijske konoplje, te joint (težine 1,2 grama). Policijski službenici protiv 39-godišnjak i 18-godišnjakinje podnose optužne prijedloge Općinskom sudu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, dok protiv mlađe osobe podnose optužni prijedlog i izvješće mjerodavnom Centru za socijalnu skrb. Policijski službenici također, protiv 18-godišnjakinje podnose optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te nastavljaju kriminalističko istraživanje na okolnosti počinjenja kaznenog djela krađe. Naime, unutar ugostiteljskog objekta, 46-godišnjak je u ugostiteljskom objektu, na području Općine Donji Andrijevci, prepoznao ukradeni odjevni predmet na 18-godišnjakinji, koja je potom remetila javni red i mir vikom i galamom.
Dana 24. veljače, oko 10.20 sati, u Slavonskom Brodu, u trgovini u Kumičićevoj ulici, zaposlenica je 23-godišnjaka uhvatila u krađi, te odmah pozvala policiju. Nakon toga je zaključala vrata trgovine u namjeri onemogućavanja muškarca da izađe, koji je fizički nasrnuo na nju, no daljnji napad spriječili su ostali kupci. Osumnjičeni je vikao i galamio na zaposlenicu i pokidao rukohvat na vratima, a potom pobjegao. Policijski službenici su ga ubrzo uhvatili, te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Policija protiv 23-godišnjaka podnosi optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o prebivalištu (ne prijavljivanje u propisanom roku na adresu prebivališta). U vezi kaznenog djela oštećenja tuđe stvari, policija je uputila odgovornu osobu na dostavljanje odštetnog zahtjeva, te će u vezi kaznenog djela krađe, oštećenom uručiti potrebite podatke radi eventualnog pokretanja privatne tužbe.
Policijski službenici nastavljaju sa daljnjim radom te posebno pojačano postupaju prema ponavljačima (recidivistima) kaznenih djela ili prekršaja. I u ovim slučajevima policijski službenici su protiv recidivista ponovno podnijeli kaznene prijave, odnosno optužne prijedloge.

TEŠKO OZLIJEĐENI ZBOG NEPRILAGOĐENE BRZINE
U petak, 22. veljače, oko 8.30 sati, kod SRC „Migalovci“, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Policija je očevidom utvrdila, da je do prometne nesreće došlo jer, 27-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom, nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste (mokar kolnik) uslijed čega je u jednom trenutku došlo do slijetanja i prevrtanja automobila niz travnatu kosinu. Vozač je lakše ozlijeđen dok je 25-godišnja suvozačica u ovoj prometnoj nesreći teško ozlijeđena te je zadržana na daljnjem liječenju u OB “Dr. Josip Benčević“. Policija protiv 27-godišnjeg vozača podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Dana 23. veljače, oko 2 sata, u blizini Slavonskog Kobaša, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Do prometne nesreće je došlo, jer je 24-godišnjak upravljajući osobnim automobilom u jednom trenutku s prometne trake prešao na travnatu površinu uslijed čega je došlo do zanošenja, a potom i slijetanja vozila u odvodni kanal te udara u žičanu ogradu.
U ovoj prometnoj nesreći 24-godišnji vozač automobila je teško ozlijeđen i zadržan je na liječenju u OB „Dr. Josip Benčević“ u Slavonskom Brodu. Policija protiv vozača podnosi odgovarajuće prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

VOZIO AUTOCESTOM S 2 PROMILA U ORGANIZMU

Na autocesti A3, kod Sibinja, u nedjelju, oko 22.20 sati, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo jer je 49-godišnji državljanin Srbije, teretnim automobilom, za vrijeme vožnje u jednom trenutku prešao s prometne trake autoceste na travnatu površinu uslijed čega je došlo do slijetanja i udara teretnog automobila u zaštitnu ogradu. Policajci su alko testom utvrdili da je vozač za vrijeme upravljanja vozilom imao koncentraciju alkohola u organizmu od 2 promila. Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod protiv vozača podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

ALKOHOLIZIRANI VOZAČI I DALJE UGROŽAVAJU SIGURNOST PROMETA

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, u petak, oko 21.40 sati prilikom nadzora prometa zaustavili su osobni automobil, kojim je upravljao 23-godišnjak. Policajci su alko testom utvrdili da je vozač za vrijeme upravljanja automobilom imao koncentraciju alkohola u organizmu od 1,37 promila. U subotu, 23. veljače, oko 23 sata, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, u Starom Slatiniku zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 34-godišnji vozač. Izvršenim alko testom vozaču je u organizmu utvrđena koncentracija alkohola od 2,67 promila. U nedjelju, 24. veljače, oko 1 sat, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška zaustavili su osobni automobil novogradiških registracijskih oznaka kojim je upravljao 25-godišnji vozač. Policajci su kod vozača alko testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,45 promila. Zbog opasnosti da će alkoholizirani vozači nastaviti s činjenjem prekršaja, policajci su ih doveli i zadržali u policijskim postajama do otriježnjenja te protiv njih podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.
AUTOCESTOM JURIO 243 KM/H

U subotu, 23. veljače, na autocesti A3, kod Nove Kapele, oko 2 sata, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, zaustavili su osobni automobil, švicarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 32-godišnji hrvatski državljanin koji je autocestom A3 jurio brzinom od 243 km/h. Policijski službenici su vozača odmah kaznili novčanom kaznom te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 1 mjesec.

EVIDENTIRANA I SANKCIONIRANA 474 PROMETNA PREKRŠAJA

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenu od 18. veljače do 24. veljače, dogodilo se 12 prometnih nesreća, od čega 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom te 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, od čega je 1 osoba lakše te 3 osobe teško ozlijeđene.

Policajci su u okviru preventivno represivnih aktivnosti na području Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 18. veljače do 24. veljače, evidentirali 474 prometna prekršaja. Sankcionirali su 221 vozača zbog nepropisnih brzina (od čega 133 nepropisne brzine u naselju, te 88 nepropisnih brzina izvan naselja). Nadalje, policajci su u prometu, u vožnji, uhvatili 20 alkoholiziranih vozača. Utvrđena su 72 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja korištenja mobitelom tijekom upravljanja vozilom te 5 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom.

Related Post

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Autor - 20/05/2016 0
SLAVONSKI  BROD – U prostorijama Obrtničke komore u Slavonskom Brodu, potpisan je Sporazum o suradnji obrtničkih komora Brodsko-posavske i Posavske…

POLICIJSKI VIKEND

Autor - 21/05/2012 0
Slavonski Brod, 21. svibnja 2012.godine – Tijekom vikenda je na području policijske uprave evidentirano 23 kaznena djela od kojih je…

BURZA RADA U KOLOVOZU

Autor - 17/09/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 17. rujan 2014. – Krajem kolovoza 2014. u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje registrirane su 13274 nezaposlene osobe na…