IN MEMORIAM: Iznenada preminuo poznati novogradiški obrtnik Milan Krpan

7037 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 27. prosinca 2020. – U 72. godini iznenada je preminuo Milan Krpan, novogradiški obrtnik i dugogodišnji predsjednik Udruženja obrtnika Nova Gradiška.

Nakon demokratskih promjena kao član HSS-a imao je značajnu ulogu u političkom životu Nove Gradiške. Bio je član Gradskog poglavarstva zadužen za obrtništvo i član Gradskog vijeća i obnašao funkciju zamjenika predsjednika Gradskog vijeća.

Velik trag ostavio je u novogradiškom obrtništvu i obrtništvu uopće. Zalagao se za bolji položaj obrtništva u Hrvatskoj koje, kako je isticao, nije bilo adekvatno vrednovano kao gospodarska grana u ukupnom razvoju gospodarstva i zapošljavanju.

Obrt Vodovod-kanalizacija Krpan vodio je 44 godine. Predsjednik Udruženja obrtnika Nova Gradiška bio je 22 godine i doživotni je počasni predsjednik, a bio je član ceha i Skupštine Hrvatske obrtničke komore.

Dobitnik je brojnih priznanja za doprinos u političkom životu, demokratskim promjenama i razvoju obrtništva.

Odlukom Gradskog vijeća Grbom grada Nove Gradiške nagrađen je 2012. godine.

Dobio je Zlatnu povelju Obrtničke komore Brodsko-posavske županije s pisanim priznanjem. Dobitnik je najvećeg priznanja Hrvatske obrtničke komore Statue „Zlatne ruke“ s pisanim priznanjem.

Povelju za životno djelo od Udruženja obrtnika Nova Gradiška dobio je za izniman dugogodišnji rad i doprinos razvoju obrta i obrtništva.

 

Related Post