IN MEMORIAM TIHOMIR POTKONJAK

2307 0

Nakon teške bolesti jučer je u 47. godini umro Tihomir Podkonjak iz Cernika, doajen grafičkog dizajna. Mnogima će nedostajati, ponajprije svojoj obitelji, prijateljima i brojnima s kojima je surađivao i uvijek im nesebično pomagao.

Bio je samozatajan, skroman, jednostavan, ali široke duše i velikog srca. Iskren prijatelj volio je svoj kraj, ljude, običaje. Nasmijan i srdačan ostat će uvijek u našim srcima.

 

Rođen je 3. srpnja1970. u Novoj Gradiški gdje je završio srednju Elektrotehničku školu. U Zagrebu je diplomirao na Grafičkom fakultetu. Sa ženu Sanjom i troje djece Marinom, Markom i Matejom živio je u skladnom braku. Radio je u firmi Nathalie d.o.o. u Novoj Gradiški gdje je vodio grafički i web odjel. Volonterski je Tiho surađivao sa skoro svim cerničkim ustanovama i udrugama u izradi raznih publikacija i web stranica.

Grafički je uredio i pripremio za tisak monografije 100 godina HPD Tomislav, 250 godina školstva u Cerniku, jubilarnu zbirku za 10 godina Susreta malih pjesnika Slavonije i Baranje, nekoliko godišnjaka cerničke župe te niz brošura, plakata i drugih publikacija. Grafički je pripremio reizdanje knjiga Franjevci u Cerniku i 110 godina DVD Cernik.

 

Kao grafički urednik velik doprinos i potporu u proteklih 15 godina dao je izlaženju Novogradiških nezavisnih novina Cajtug. Isto tako njegov potpis grafičkog urednika nose knjige i publikacije u izdanju Novogradiškog godišnjaka, te brojne druge publikacije.

 

Osmislio je, izradio i uređivao web stranice župe Cernik, KUU Cernik, HPD Tomislav, DVD Cernik, Chernik Campusa, crkve sv. Linarte i Cajtunga.

 

Tihomir Podkonjak bio je osobito uvažavan i vrlo cijenjeni mještanin, istican i nagrađivan za svoj rad i doprinos na unapređenju ukupnog života u svom kraju. Posljednje priznanje dobio je od Općine Cernik. Općinsko vijeće za sav doprinos koji je dao nagradilo ga je Grbom općine Cernik.

 

Svima će nedostajati u svakodnevnom životu i radu.

 

Sahrana dragog prijatelja i suradnika će biti u utorak, 12. srpnja u 17 sati na groblju u Cerniku.

Related Post

PETIR U EU PARLAMENTU

Autor - 26/01/2015 0
Bruxelles, 26. siječnja 2015. – Na sjednici Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj održanoj 21. Siječnja 2015. raspravljano je o…