INSPEKTORI CZ BPŽ: Epidemiološke mjere najviše se krše u caffe barovima, noćnim klubovima i ostalim ugostiteljskim objektima

469 0

SLAVONSKI BROD, 26. listopada 2020- Prema današnjem izvješću Stožera CZ BPŽ ukupan broj do sada zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije premašio je tisuću i iznosi 1.021. Posljednjih dana evidentira se povećan broj novooboljelih, a Stožer svakodnevno upozorava na oprez i provođenje mjera epidemiološke zaštite. Unatoč tomu mjere se krše i to upravo oni koji se najviše žale da im negativno utječu na poslovanje.

Tijekom proteklog tjedna inspektori Civilne zaštite izvršili su 171 nadzor nad poštivanjem epidemioloških mjera u gospodarskim subjektima i na javnim okupljanjima. Kod 44 gospodarska subjekta ili organizatora javnih okupljanja evidentirano je kršenje epidemioloških mjera i to u caffe barovima (23), u noćnim klubovima (6), u ostalim ugostiteljskim objektima (2) u raznim trgovinama raznim (6), na sportskim natjecanjima/utakmicama (6) i na svadbenim svečanostima (1). Inspektori Civilne zaštite za sada izriču upozorenja.

Related Post