INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION

547 0

SLAVONSKI BROD, 23. listopad 2014. – Početkom listopada, Udruga IPA (International Police Association) Brodsko-posavske, ugostila je radne kolege iz Švicarske u suradnji sa predstavnicima Udruge Specijalne jedinice policije

„Šimini anđeli pakla“ Slavonski Brod. Inače, IPA Brodsko-posavske, ostvarila je međunarodnu suradnju s inozemnom policijom, što je jedna od smjernica rada Udruge.

 

Iz Švicarske je stiglo šest policijskih službenika Policijske postaje Locarno, regija Tičino i predsjednik IPA-e za njihovu policijsku postaju u Švicarskoj, Gianfranco Salvatico.

 

Naime, nakon višegodišnje komunikacije dogovoren je posjet, te su švicarski policajci iz Locarna posjetili predsjednika IPA Brodsko-posavske Antuna Valića, a nakon toga i čelnog čovjeka Policijske uprave brodsko-posavske, načelnika Antu Zovka. U prijateljskom razgovoru, razmijenili su međusobna iskustva u radu i postupanju policije. Prethodno su posjetili Interventnu jedinicu policije, gdje ih je primio zapovjednik Miljenko Kovačević, kojom prilikom su ispred spomenika poginulim pripadnicima Specijalne jedinice policije Slavonski Brod u Domovinskom ratu, zapalili svijeće. Daljnje druženje su nastavili turističkim obilaskom Slavonskog Broda, te potom i sportskim aktivnostima.

Related Post