INTERNET PRIJEVARA: Zbog nepostojećeg nasljedstva ostala bez nekoliko desetaka tisuća kuna

378 0

Autor Franjo Samardžić

SLAVONSKI BROD, 22. siječnja 2021. – Mnoge je „obradovala“ poruka dobivena putem elektronske pošte da su postali nasljednici pozamašnih suma novca koji su im ostavili daljnji rođaci koji nisu mogli milijune dolara ponijeti u grob pa su prije smrti ovlastili odvjetnike da pronađu nasljednike među rođacima u rodnom kraju. Nekima se dogodi da stvarno imaju nekog daljnjeg rođaka koji je u prošlom stoljeću u potrazi za boljim životom otišao u Ameriku pa u prvi trenutak pomisle da je to istina. Kada se pročita poruka u kojoj piše da ste nasljednik nekoliko milijuna sjedinjenih američkih dolara i jezik kojim je pisana mora biti jasno da se radi o prijevari. Neki ipak nasjednu na prijevaru kao što je to slučaj 54-godišnjakinjom, koja je kako izvještava Policijska uprava brodsko-posavska, dovedena u zabludu i ostala bez nekoliko desetaka tisuća kuna.

-Jučer (21. siječnja), u Policijskoj postaji Slavonski Brod, prijavljeno je kazneno djelo prijevare, kojim je oštećena 54-godišnjakinja. Policiji je prijavila da je putem elektroničke pošte stupila u kontakt s jednom osobom, koja ju je dovela u zabludu o nepostojećem nasljedstvu, dok je za preuzimanje novca uplatila naknadu od nekoliko desetaka tisuća kuna, nakon čega je oštećena shvatila da je prevarena.

Policijski službenici u vezi događaja dostavljaju posebno izvješće državnom odvjetništvu te nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela- priopćila je Policijska uprava brodsko-posavska koja upozorava građane da ne nasjedaju na prijevare putem društvenih mreža, a pogotovo da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama.

Related Post

POZNAJETE LI OVE OSOBE?

Autor - 05/06/2015 0
SLAVONSKI BROD, 5. lipanj 2015. – Policijska uprava brodsko-posavska provodi kriminalističko istraživanje kaznenog djela imovinskog karaktera iz travnja ove godine,…