Istražni zatvor za 22-godišnjaka koji je fizički nasrnuo na policajca i ozlijedio ga 

568 0

Osnovano se sumnja da ga je nekoliko puta udario u glavu i oborio na tlo te mu zadao više udaraca u glavu i tjelesno ga ozlijedio, a potom mu je uputio ozbiljne prijetnje i prevrnuo službeni motocikl pri čemu ga je oštetio

 

Foto Policija brodsko-posavska, Ilustracija

 

POŽEGA  – Općinsko državno odvjetništvo u Požegi je 14. lipnja 2022., povodom kaznene prijave Policijske uprave požeško-slavonske, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (2000.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela napada na službenu osobu iz članka 315. stavak 4. u vezi stavka 1. Kaznenog zakona/11, prijetnje iz članka 139. stavak 3. u vezi stavka 2. KZ/11 i oštećenja tuđe stvari iz članka 235. stavak 1. KZ/11, u vezi s člankom 51. KZ/11, te je, nakon ispitivanja, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 22-godišnjak 12. lipnja 2022., oko 21:00 sat u Požegi, počinio navedena kaznena djela. Osnovano se sumnja da je okrivljenik; nakon što je u njegovo dvorište, za njim, službenim motociklom, zbog prethodno počinjenog okrivljenikovog prekršaja, došao policijski službenik radi njegove identifikacije; odbio policijskom službeniku na njegov zahtjev predati na uvid osobne dokumente, te ga je pritom vrijeđao i fizički nasrnuo na policijskog službenika. Osnovano se sumnja da ga je nekoliko puta udario u glavu i oborio na tlo te mu zadao više udaraca u glavu i tjelesno ga ozlijedio, a potom mu je uputio ozbiljne prijetnje i prevrnuo službeni motocikl pri čemu ga je oštetio.

Sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točke 2. i 3. ZKP/08) koji je sudac istrage prihvatio i okrivljeniku odredio istražni zatvor po obje predložene zakonske osnove.

Related Post