IZBACUJU ULJEZE IZ KUĆE: Sve više građana predaje oružje koje nelegalno posjeduje

710 0

SLAVONAKI BROD, 6. studeni 2020. – U policijskim dnevnim izvješćima u posljednje vrijeme gotovo da i nema onih o dragovoljnoj predaji oružja. Podsjetimo da je Policija često građane podsjećala na Akciju „Manje oružja – manje tragedija“ i mogućnost da bez sankcija predaju oružje koje nelegalno posjeduju. Svijest građana o opasnosti koje oružje donosi u obiteljskom okruženju probudila se nakon terorističkog napada na Markovom trgu u Zagrebu nakon kojeg se u javnosti govorilo o velikom broju oružja i eksplozivnih sredstava koja su ostala nakon Domovinskog rata i ljudi ih imaju u kućama. Građani su se stoga u većem broju odlučili pozvati Policiju i opasnog uljeza ukloniti iz svoje kuće.

U četvrtak, 5. studenog, potaknuti objavama o dragovoljnim predajama ubojitih sredstava, policijski službenici evidentirali tri dragovoljne predaje. Građanin je policiji u Novoj Gradiški dragovoljno predao 100 komada streljiva kalibra 7,62×39 mm i jednu ručnu bombu M75. Istog dana, i policiji u Slavonskom Brodu, dva građanina su se odlučila na dragovoljnu predaju ubojitih sredstava: jednu automatsku pušku CZ, više komada streljiva raznog kalibra, 3 komada protuavionskog streljiva i 3 ručne bombe.

Policija još jednom podsjeća građane da u sklopu Akcije „Manje oružja – manje tragedija“, imaju mogućnost vremenski neograničene dragovoljne predaje oružja policiji, bez straha da će biti kažnjeni.

Related Post