Ja vjerujem – Goran Grgić feat Nene & Rockoko Orchestra

311 0

„Ja vjerujem“ nova je pjesma Porinom nagrađenog autorskog tandema pjesnika Marka Pandurevića i skladatelja Slavka Nedića kojima se ovaj put pridružio i aranžer Krunoslav Dražić.

Podsjetimo, Marko Pandurević i Slavko Nedić su za svoj prvi autorski album „Čovjek i Bog iz Nazareta“ na kome su stihove govorili Glumci u Zagvozdu (Vedran Mlikota, Goran Navojec, Ivo Gregurević, Anja Šovagović Despot, Bojana Gregorić i Sanja Marin) 2008. godine dobili Porina za najbolji album duhovne glazbe.

I pjesma „Ja vjerujem“ je upravo na tom tragu. „Nastala je u vrijeme ovog nevremena sa ciljem da u nama probudi pozitivne misli a i probudi pomalo pozaspalu vjeru“ kazao je autor stihova Marko Pandurević. Glazbeno gledajući pjesma „Ja vjerujem“ je zanimljiv spoj tamburaške glazbe s duboko proživljenim duhovnim tekstom, odlične i ne šablonizirane glazbe s vrlo zanimljivim aranžmanskim rješenjima u kojima se uz tamburaški sastav Rockoko Orchestra (8 tamburaša iz Slavonskog Broda) pojavljuje i gudački kvartet te akustična gitara. Dodajmo još da se umjesto vokalnog soliste pojavljuje naš poznati glumac slavonskih korijena, Nacionalni prvak Drame Hrvatskog Narodnog kazališta u Zagrebu, Goran Grgić te u završnici i ženski vokalni ansambl Nene iz Bošnjaka pod vodstvom Damira Butkovića Bude. I ne manje bitno, snimanje i produkciju radio je velemajstor tona Tihomir Ivanetić, čovjek koji tamburašku glazbu uistinu živi ali ne boji se novih izazova što se u ovoj skladbi posebice može doživjeti. I kad se sve to zbroji dobiva se jedna vrlo zanimljiva i dojmljiva skladba koja puno više podsjeća na rapsodiju nego na običnu tamburašku pjesmu.

Živjeti nikada nije bilo lako ali je uvijek bilo lijepo. Stoga nikada ne smijemo prestati vjerovati i prestati diviti se ljepotama ovoga života ma kako vrijeme teško bilo vjerovati se mora, poručuje ekipa pjesme “Ja vjerujem” koju čine: Slavko, Marko, Kruno, Goran, Tihomir, Budo i Nene.

 

Ja vjerujem!
Još jače vjerujem!
Dok vani je vrijeme tišine koja razara
ove naše ljudske i pomalo grešne duše.
I sati i dani ovih životnih nedaća i oluja,
kojima je, najveća zadaća
da ruše, baš sve pred sobom
sve ono što čovjek stvori.

Hrvatska premijera pjesme „Ja vjerujem“ bila u četvrtak, 29. listopada u emisiji Sacro ritam Hrvatskoga katoličkog radija. Video premijera spota bila je sutradan na CMC televiziji te u subotu u emisiji Dobro jutro Hrvatska.

Cijelu emisiju Sacro ritam u kojoj je pored, pjesme Ja vjerujem predstavljena i nova pjesma grupe Emanuel Krist je Istina možete poslušati na priloženom linku.

https://soundcloud.com/hrvatska-katolicka-mreza/sacro-ritam-29102

Video lyrics pjesme Ja vjerujem možete vidjeti na adresi:
https://www.youtube.com/watch?v=YzYaJ8RXn6g

(Slavko Nedić)

Related Post

POLICIJSKI SLUŽBENIK USPJEŠAN SPORTAŠ

Autor - 26/08/2015 0
Policijski službenik Interventne jedinice policije, Policijske uprave Brodsko-posavske Krešimir Šimić, osvojio je treće mjesto na Olimpijskom triatlonu u Slavonskom Brodu.…