JEDINSTVEN GLAZBENI JAZZ DOGAĐAJ: Pianist David Gazarov na pozornici Doma kulture

980 0

Ovo je rijetka prilika da u našem gradu možemo ugostiti ovako eminentno ime svjetske glazbene scene. Dom kulture 26. listopada u 20 sati.
NOVA GRADIŠKA, 10. listopada 2019. – Gradska glazba Nova Gradiška 26.10. organizira jedan zanimljivi kulturni događaj. Zahvaljujući našem istaknutom i višestruko nagrađivanom saksofonistu i skladatelju Miri Kadoiću, članu Big banda HRT-a, u goste nam dolazi azerbajdžansko-njemački klasični, jazz i crossover glazbenik i skladatelj, pianist David Gazarov. Radi se o vrhunskom glazbeniku koji s ponosom može reći da je svirao s proslavljenim glazbenicima poput Bobbyja Durhama, Chucka Israelsa, Roberta Gambarinija, Ryoa Kawasakija, Johnnyja Griffina, Keitha Copelanda, Charlyja Antolinija, Buddyja De Franca, Williama Galisona, Martina Drew, Bill Goodwin, Jimmy Woode i mnogi drugima. Imao je solo izvedbe na brojnim velikim pozornicama – Semper Opera u Dresdenu, Kongresna dvorana u Grazu, Hercules Sal&Gasteig u Münchenu, Koncertna dvorana Chajkovski u Moskvi, Montreux Jazz Festival, Jazz-Open u Stuttgartu. Tijekom posljednjih nekoliko godina David je radio na brojnim crossover projektima s izvrsnim klasičnim glazbenicima i orkestrima. Skladao je, aranžirao, snimao i nastupao uživo s Bambergovim simfonijskim big-bendom, Dresdenskom filharmonijom, Velikim orkestrom grada Graza, Simfonijskim orkestrom Bavarskog radija, kao i s Karlom-Heinzom Steffensom i Stefanom Vladar .Rad na crossover polju rezultirao je koncertom Davida Gazarova na vrlo cijenjenim međunarodnim festivalima klasične glazbe kao što su:Mozart Music Fest u Wuerzburgu (1997,1998,2000), Međunarodni festival komorne glazbe u Jeruzalemu (2004), Wagner Music Fest u Bayreuthu (1998, 2000) i Schleswig-HolsteinMusic Fest (2004, 2005).
Za koncert u Novoj Gradiški David Gazarov i Miro Kadoić sa svojim ansamblom pripremaju Kadoićeve i Gazarove originalne skladbe kao i moderne jazz standarde. Ovo je rijetka prilika da u našem gradu možemo ugostiti ovako eminentno ime svjetske glazbene scene.Članovi gradske glazbe nadaju se da u našem gradu ima dovoljno zainteresiranih za ovakve koncerte, te se nadaju da bi slične koncerte organizirali i ubuduće tijekom zimskih mjeseci.
Ulaznice, po cijeni od 50 kn, možete kupiti u Turističkoj zajednici Nova Gradiške, kao i kod članova Gradske glazbe Nova Gradiška.

Related Post