JESEN U ZAGORJU: 53. Dani kajkavske riječi Zlatar 

106 0

ZLATAR – 53. Dani kajkavske riječi Zlatar započinju 23. rujna, a trajati će do 2. listopada.  Turistička zajednica Zlatar s veseljem vas poziva na manifestaciju, koja i ove godine donosi program bogat kulturnim, zabavnim i sportskim sadržajima. Glavni programi održavat će se u Parku hrvatske mladeži, a dio programa će se održavati i u mjestu Belec.

 Dani kajkavske riječi, manifestacija koja njeguje kajkavsku riječ, kulturu i tradiciju, održava se od 1970. godine u Zlataru, slikovitom gradiću u sjeveroistočnom dijelu Hrvatskog zagorja. Kroz niz kulturnih, etno, zabavnih i sportskih sadržaja okuplja sudionike svih uzrasta. 

 U sklopu Dana kajkavske riječi Zlatar 2022., u subotu 1. listopada održat će se tradicionalna etno-priredba Pajdaško sprehajanje. Sudionici Pajdaškog sprehajanja natječu se u prikazu tradicijskih zagorskih običaja, na uređenim kolima ili kao organizirane skupine pješaka.

 Sve prijavljene skupine okupit će se na prostoru Sajmišta u Zlataru u 18,15 sati. Nakon akreditacije slijedi sprehajanje pajdaša Sajmišnom i Zagrebačkom ulicom do Ulice Vladimira Nazora gdje će u 19 sati Ocjenjivački sud pregledati i vrednovati sve prikaze koji ispunjavaju uvjete natjecanja, a nakon toga će se skupine prema svom rednom broju predstaviti na pozornici kod Parka hrvatske mladeži. Svaka skupina koja ispunjava uvjete prijave odmah nakon predstavljanja na pozornici dobiva nagradu za sudjelovanje i to 1000 kuna u kategoriji kola i 500 kuna u kategoriji pješaka.

 Sve skupine ravnopravno se natječu za jednu od tri nagrade o kojima odluku donosi Ocjenjivački sud, prvenstveno vrednujući originalnost i izvornost prikazanog. Prva nagrada je 5.000,00 kuna i Zlatni lampaš, druga nagrada 4.000 kuna, a treća 3.000,00 kuna.

Ako već niste prijaviti se možete na broj mobitela 091/405-0648 ili na e-mail: info@tzgzlatar.hr do 26. rujna.

Related Post

“Hrvatska repka” u Beču

Autor - 26/09/2019 0
14000 posjetitelja, od kojih 1000 lovaca na talente, dolazi na austrijski showcase festival Waves Vienna. Waves će glazbenoj delegaciji u…