KAKO SU NOVOGRADIŠČANI BIRALI GRADONAČELNIKA

924 0

NOVA GRADIŠKA, 19. siječanj 2015. – Isprika Zdravku Konjiću zbog izostavljanja u jučerašnjem tekstu pod naslovom Novogradiščani biraju šestog gradonačelnika u kome nije naveden kao jedan od dosadašnjih novogradiških gradonačelnika.

 

Zdravko Konjić postao je gradonačelnikom Nove Gradiške koncem 2000. godine u kojoj su Novogradiščani imali čak tri gradonačelnika.

 

Najprije je smijenjen Ante Šolić (HDZ) glasovima 12-torice oporbenih vijećnika kojima su se priključili, kako kaže Zdravko Konjić dvije potrebne ruke Antuna Brozovića i Vlade Ivkovića, dvojice HDZ-ovih vijećnika.

Došlo je do prvih prijevremenih izbora u Novoj Gradiški nakon kojih gradonačelnikom postaje Josip Mikšić (Nezavisna lista Mikšić-Mokricki), a njegov zamjenik je Zdravko Konjić.

 

Na mjestu gradonačelnika Mikšić nije ostao ni do konca godine.

 

Na sjednici Gradskog vijeća smjenjuju ga njegovi dojučerašnji partneri SDP, HNS, HSLS i HSS.

Na sjednici održanoj 22. prosinca 2000. godine za gradonačelnika je izabran Zdravko Konjić (HNS), a za zamjenika gradonačelnika Ivan Višić (HSLS).

 

Zdravko Konjić na mjestu gradonačelnika ostaje šest mjeseci sve do redovnih izbora 2001. godine. Na sjednici Gradskog vijeća održanoj 15. lipnja 2001. godine za gradonačelnika je ponovo izabran Josip Mikšić od istih onih koji su ga smijenili prije pola godine. Na narednoj sjednici za zamjenike Mikšiću su izabrani Zdravko Konjić i Juraj Pernar.

Related Post

Gradsko groblje

Autor - 05/02/2012 0
Planira se rekonstrukcija mrtvačnice i uređenje prostora za komemoracije   NOVA GRADIŠKA, 5. veljače 2012. – Za novogradiško gradsko groblje…