Kazališta Planet Art

983 0

On line kazalište uživo ima svjetlu budućnost

U nedjelju, 1. studenog, se u Kazalištu Mala scena održala prva izvedba On line kazališta uživo, a ujedno se proslavila i 200. izvedba predstave ‘Velika Zvjerka’ kojom je On line kazalište uživo započelo svoj život baš kao i Planet Art prije petnaest godina.

Sudeći po komentarima na društvenim mrežama nakon prve on line izvedbe, ovaj nov način uživanja u kazalištu startao je prilično uspješno. On line gledatelji hvale i izvedbu i kvalitetan tehnički prijenos i poručuju da je osjećaj bio kao da su bili u kazalištu.

Upravo to nam se čini kao  najvažnija informacija dobivena  iz ovog prvog susreta s on line publikom. On line kazalište gledateljima je očito zanimljivo što znači da se kazališnom sadržaju otvara prostor u novom mediju čime dobiva i potpuno nov doseg.

U samom prijenosu nastojali smo maksimalno zadržati jedinstvenost kazališnog doživljaja prilagođavajući predstavu istovremeno svim kreativnim i tehničkim zakonitostima drugog medija.

Nastojat ćemo i dalje ići u tom smjeru, istraživati i usavršavati prijenos i u umjetničkom i u tehničkom smislu, a sve servise ćemo učiniti maksimalno jednostavnima za gledatelje.

Ovaj prvi on line kazališni prijenos pratili su gledatelje iz cijele Hrvatske, a nekoliko je gledatelja bilo iz Irske i SAD-a što je sve okupljene u ovom kazališnom iskustvu povezalo na novoj, globalnoj razini.

Hvala svima koji su bili dio ovog novog iskustva kao i svim suradnicima na entuzijazmu i angažmanu oko ovog projekta.

Već ovu nedjelju 1. studenoga u On line kazalištu uživo možete gledati komediju ‘Tko je ovdje lud?’ kojoj je ovo i svečana 100. izvedba, a u nedjelju 8.11. ‘Ritinu školu’. Zatim se ponovno istim redoslijedom prenose sve tri predstave.

On line ulaznice po cijeni od 39 kuna mogu se kupiti na www.planet-art.hr , a predstavama je, naravno, moguće prisustvovati i fizički u Kazalištu Mala scena odakle se prenose. Ulaznice za fizičko prisustvovanje predstavama mogu se kupiti na linku www.planet-art.hr .

Veselimo se novim susretima on line i uživo!

Related Post