KAZNENA DJELA

591 0

NOVA GRADIŠKA, 24. lipnja 2014. – Policijski službenici su jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca iz Slavonskog Broda u dobi od 39, 36 i 35 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe.

Sva trojica su osumnjičena da su u mjesecu svibnju ove godine počinili pet teških krađa (tri u naselju Staro Petrovo Selo, jedna u naselju Godinjak i jedna u Novoj Kapeli) na način da su provalili u tri trgovačke radnje, jedan ugostiteljski objekt i jedan frizerski salon. Provale su činili u noćnim satima i iz blagajni uzimali novac, a i z trgovačkih radnji veću količinu raznih vrsta cigareta čime su oštetili vlasnike za nekoliko desetaka tisuća kuna. Policija će protiv sve trojice muškaraca nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznene prijave za pet kaznenih djela teške krađe.

 

PRIJETIO NOŽEM I OPLJAČKAO KLADIONICU –  Sinoć oko 22 sata u Slavonskom Brodu dogodilo se kazneno djelo razbojništvo. Za sada nepoznata muška osoba ušla je u jednu sportsku kladionicu i uz prijetnju nožem od 23-godišnje djelatnice zatražilo novac. Zaposlenica mu je predala novac koji se u tom trenutku nalazio u blagajni nakon čega se muškarac udaljio. Prilikom počinjenja kaznenog djela nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta je nekoliko tisuća kuna. Prema prikupljenim saznanjima radi se o muškarcu visine oko 190 cm, jače tjelesne građe, odjeven u crne hlače, crnu jaknu. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

 

POLICIJSKA 24 SATA – U protekla 24 sata na području policijske uprave evidentirano je sedam (7) kaznenih djela od kojih šest (6) općeg kriminaliteta i jedno (1) kazneno djelo maloljetničkog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta pet (5) kaznenih djela su na štetu imovine i to dva (2) kaznena djela krađe, jedno (1) kazneno djelo teške krađe, jedno (1) kazneno djelo razbojništva i jedno (1) kazneno djelo oštećenja tuđe stvari. Dogodilo se šest (6) prometnih nesreća od kojih pet (5) s materijalnom štetom i jedna (1) prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Evidentiran je jedan (1) prekršaj narušavanja javnog reda i mira, jedan (1) prekršaj nasilja u obitelji.

Related Post

POLICIJSKA 24 SATA

Autor - 30/07/2014 0
SLAVONSKI BROD, 30. srpnja 2014. – Jučer oko 8,30 sati, na području općine Vrpolje, policijski službenici Policijske postaje Vrpolje, postupajući…