KAZNENA DJELA: Prijevara, krađa, nedozvoljeno posjedovanje oružja

1306 0

SLAVONSKI BROD – 46-godišnjakinja iz Slavonskog Broda, policiji je u subotu prijavila prijevaru. Oštećena Dana 2. svibnja, putem društvene mreže 46-godišnjakinja je stupila u kontakt sa ženskom osobom, s kojom je dogovorila pozajmicu od nekoliko desetaka tisuća kuna, plativši joj za obradu isplate nekoliko tisuća kuna. Pozajmica do dogovorenog roka (4. svibnja) nije isplaćena, te oštećena smatra da je prevarena. Policija nastavlja daljnji rad na pronalasku počinitelja kaznenog djela prijevare.

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dovršili su kriminalističko istraživanje na okolnosti počinjenja kaznenog djela krađe mobitela. Naime, dana 13. rujna 2017. godine, 63-godišnjaku je ukraden mobitel (iz čekaonice) dok se nalazio na liječničkom pregledu. Policijski službenici su pronašli ukradeni mobitel, oduzeli od muške osobe, koja je spomenuti mobitel kupila za nekoliko stotina kuna od nepoznate osobe putem oglasnika. Mobitel je vraćen oštećenom 63-godišnjakiu, a policija nastavlja daljnji rad na pronalasku počinitelja kaznenog djela.

U okviru provođenja kriminalističkog istraživanja, dana 5. svibnja, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su od 60-godišnjaka sa područja Općine Oriovac, oduzeli poluautomatsku pušku sa bajunetom, automatsku pušku AK 47, te 64 komada streljiva cal. 7.62 x39 mm. Policijski službenici protiv 60-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem dana 6. svibnja, policijski službenici su potvrdili sumnju da je 30-godišnjak počinio kazneno djelo teške krađe. Dana 4. svibnja, u Slavonskom Brodu, iz trgovine je ukrao parfem, prošao pored blagajne ne plativši, a po izlasku je odgurnuo zaposlenicu, koja ga je uočila u krađi. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 30-godišnjak je predan uz kaznenu prijavu pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom Županijskom državnom odvjetništvu na daljnje postupanje.

Related Post

PAS NANJUŠIO DROGU

Autor - 02/09/2013 0
Sudac istrage odredio je muškarcu (53) 30 dana istražnog zatvora, te su ga policijski službenici oko 19 sati u petak…