Knjižnica u gostima

Autor I. Herceg

SMRTIĆ – Uskrsni zeko stigao je u Područnu školu Smrtić. Zanimljivu, vedru, veselu i kreativnu radionicu za učenike ove škole upriličila je Narodna knjižnica i čitaonica “Grigor Vitez” Gornji Bogićevci, a ovoga puta voditeljica Jasminka Klarić i volonterka knjižnice Ivana Marušić stigle su u goste. Djeca i njihova učiteljica Ana Rosić-Kovačević dočekali su ih s osmijehom, spremni na još jedan kreativan sat i druženje. Spretnim ručicama djeca su izradila svoje zečiće u živim proljetnim bojama, ali su s puno veselja pokazala i druga umijeća i vještine radujući se i našoj posjeti .

Prilikom dolaska, u školskom dvorištu dočekao me miris rascvjetalog voća, miris proljeća, a baš tako izgleda i učionica ove male škole u kojoj sedmero učenika (kombinirano odjeljenje od 1-4 razreda) svakodnevno svladava školski program i usvaja znanje potrebno za daljnje obrazovanje. Vedrom ozračju doprinijeli su njihovi uradci kojima su ukrasili prostor, a kako su sami rekli, jako vole ići u školu i zbog svoje učiteljice koja je “najbolja na svijetu”. Međusobno pomažu u učenju jedni drugima i zapravo su jedna velika obitelj u kojoj se osjeća ljubav, razumijevanje, prijateljstvo.

Odlično surađuju s knjižnicom u Gornjim Bogićevcima i rado se odazivaju na radionice koje knjižnica organizira u svom prostoru, a izuzetno su sretni kada “Knjižnicu” mogu i ugostiti. Ovoga puta u razredu je nedostajao učenik Viktor jer je bolestan, pa mu ovom prilikom želimo brzo ozdravljenje i povratak u školu, među svoje prijatelje.