Kompilacijom ZGB 2020 Rika muzika i renomirani glazbenici pomažu nakon potresa zagrebačkoj alternativnoj sceni

214 0

ZAGREB – Rika muzika na kompilaciji ZGB 2020 okupila 19 renomiranih glazbenika na hrvatskoj sceni uključujući Darka Rudeka, Chui, Mangroove, Jix i druge. Rika muzika kompilaciju izdaje u petak 1. svibnja putem Bandcampa. Sav prihod od prodaje donirat će se za pomoć zagrebačkoj alternativnoj sceni.

Zagreb je u zadnjih 40-ak godina grad s vrlo živom glazbenom scenom koja nije zamrla čak ni 1990-ih u vrijeme rata. Možemo govoriti o specifičnom, osebujnom zvuku Zagreba kojeg su tvorili Azra, Boško Petrović, Cul-de-sac, Dee Dee Mellow, Haustor, Sexa, Vještice i brojni drugi . Zagrebom već neko vrijeme odjekuje jedan novi kreativni val a energija i ljubav prema glazbi samo raste.

Potres koji je pogodio Zagreb 22. ožujka 2020. godine, najviše je oštetio Donji grad i nanio nemjerljivu štetu kulturi u Zagrebu koja je radi pandemije bolesti COVID-19 već bila na izdisaju. Donji grad je zagrebački downtown , u kojem se događa najviše kulture pa i najviše svirki uživo. Oštećene su brojne kuće, mnogi ljudi morali su napustiti domove. Oštećene su i najvažnije zagrebačke kulturne institucije i upitno je kada će vratiti svoj puni sjaj.

Ovom kompilacijom želimo pridonijeti obnovi nezavisne scene u Zagrebu, i to primarno novčanom podrškom umjetnicima koji su radi potresa izgubili svoje domove i izvor prihoda, što je dodatno pojačano u uvjetima pandemije kada je zabavna industrija ionako na koljenima.

Zajedništvo i kreativnost hrvatske alternativne scene koja gravitira oko Zagreba u središtu su ove kompilacije i utkane u emociju iza svake pjesme na albumu. Nijedan čovjek nije otok, i sada je važnije nego ikad doprinijeti novom i boljem sutra za sve nas.

Sav prihod od prodaje ove kompilacije putem Bandcampa, Rika Muzika će donirati jednoj od zagrebačkih udruga koje pomažu oštećenima u potresu. Slušanjem albuma na digitalnim platformama, shareanjem kompilacije i interakcijom s našim sadržajem i
izvođačima, pomažete nam prenijeti poruku zajedništva i pokazati da bez obzira na sve, stojimo jedni uz druge i ne odustajemo.

Hvala svim izvođačima i izdavačima koji su pridonijeli stvaranju ove kompilacije i odrekli se vlastitih prihoda od prodaje.

Related Post