Konstituirajuća sjednica Predsjedništva i Nadzornog odbora Podružnice HDS-a Brodsko-posavske županije

1818 0

Autorica Višnja Mikić
STARO PETROVO SELO – 7. studeni 2019. – U Slavonskom Brodu je 18. listopada održan utemeljiteljski sabor Podružnice HDS-a Brodsko-posavske županije. Izaslanici ogranaka jednoglasno su odlučili i za predsjednika Podružnice HDS-a ove županije izabrali Vladu Hrubana. Njegov zamjenik je Danijel Lučić, tajničke poslove novoutemeljene Podružnice obavljat će Tatjana Jakšić, a rizničarske Anka Šimunović. Za članove predsjedništva izabrani su Antun Štivić, Đuro Božić, Matija Krstanac, Ivan Kramarić, Zvonko Boras, Josip Lozinjak, Antonija Iličić, Ivana Jurić i Jelena Blažević. Na utemeljiteljskom saboru izabrani su i članovi Nadzornog odbora: Ivan Mikić, Zoran Jezidžić i Dragan Gecić.
7. studenog održana je u Starom Petrovom Selu konstituirajuća sjednica Predsjedništva i Nadzornog odbora Podružnice.
Goste i članove Predsjedništva i Nadzornog odbora pozdravio je Vlado Hruban, predsjednik Podružnice HDS-a Brodsko-posavske županije. Posebno toplo pozdravio je predsjednika stranke, Gorana Dodiga, zatim prvog dopredsjednika, Davora Vukmirića, Sanju Jurić, predsjednicu Podružnice Zagrebačke županije i i administrativnu tajnicu stranke, Maricu Vidović, tajnicu Podružnice HDS-a Splitsko-dalmatinske županije, a onda i druge nazočne konstituirajućoj sjednici, posebno simpatizere stranke i najvjerojatnije članove budućeg ogranka HDS-a iz Davora. Na utemeljiteljski sabor stranke u Slavonskom Brodu osvrnula se tajnica, Tatjana Jakšić i podsjetila na izabrane članove Predsjedništva i Nadzornog odbora. Nakon što je obavljeno konstituiranje, za predsjednika Nadzornog odbora izabran Ivan Mikić. Na sjednici je prihvaćen i Poslovnik o radu Podružnice te utvrđen hodogram aktivnosti Predsjedništva, a među njima su nastavak rada na temelju pet načela: povjerenje, pravednost, sigurnost, neovisnost i odgovornost, zatim razvoj stranke, osnivanje ogranaka i podružnica, aktivnosti i sudjelovanje u izbornim procesima, aktivnosti ogranaka i podružnica, nastavak aktivnosti na „neradnoj nedjelji”, na povećanju plaća, poboljšanju stanja u društvu i socijalnoj sigurnosti, pokretanje Političke akademije HDS-a itd.
U drugom dijelu sjednice povela se i konstruktivna rasprava, a kruna svega bilo je kratko izlaganje predsjednika Dodiga o tome što je politika, s naglaskom da je to umijeće upravljanja ljudskom zajednicom, zajedničkim životom i ljudima. Rekao je kako vjeruje u mlade i da će oni prepoznati vrijednost života u domovini unatoč trenutnim teškoćama te da treba raditi na iznalaženju uvjeta za njihovo zapošljavanje „kod kuće” i prestanak odlaska mladih i školovanih ljudi u druge zemlje.
U znak zahvalnosti za dolazak na konstituirajuću sjednicu u Staro Petrovo Selo, domaćini su predsjedniku, Goranu Dodigu, poklonili „slavonsku košaru”.

Related Post

Autor - 07/07/2017 0
G LJ 17 (1) NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO 11.kolovoza-20.kolovoza 2017.   PROGRAM kolovoza (petak) 2017.   „Rock maraton” Ljetna pozornica  21,00…